ΚοινωνίαΑρχείο

Στην τελική ευθεία η χρηματοδότηση για το αποχετευτικό της Λέρνας

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αξιολογηθεί θετικά και ενταχθεί για χρηματοδότηση το μεγάλο έργο της αποχέτευσης Λέρνας προϋπολογισμού 9 εκατ. Ευρώ, μετά από επίμονη προσπάθεια της ΔΕΥΑ του δήμου Άργους Μυκηνών. Το έργο που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, αφορά την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Μύλων, Κιβερίου, Σκαφιδακίου, καθώς και των αγωγών μεταφοράς των ακαθάρτων προς την μονάδα βιολογικού καθαρισμού. Η μεγάλη περιβαλλοντική ωφέλεια υπερτοπικής σημασίας που θα προκύψει από την ολοκλήρωση του έργου αυτού είναι αυταπόδεικτη καθώς από τις πηγές της Λέρνης υδρεύεται ολόκληρος σχεδόν ο νομός.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης, ως επικεφαλής των προσπαθειών, πληροφορούμενος την καλή εξέλιξη του θέματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για το δήμο Άργους Μυκηνών, τη δ.ε. Λέρνας και όλο το νομό. Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες πολλών ανθρώπων καταλήγουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, την ένταξη του έργου της αποχέτευσης Λέρνας για χρηματοδότηση. Αποτελούσε για το δήμο Άργους Μυκηνών και τη ΔΕΥΑΑΡΜ πρωταρχικό στόχο ο οποίος, και αυτός, επιτυγχάνεται.

Παραλάβαμε πριν από τρία χρόνια που αναλάβαμε μια μελέτη σε «νηπιακή» μορφή την οποία με τη βοήθεια του τεχνικού μας τμήματος ολοκληρώσαμε, τελειοποιήσαμε και υποβάλαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του ΥΠΕΚΑ. Εντός των ημερών και επίσημα το έργο αυτό θα έχει βρει τη χρηματοδότηση του και θα πάρει το δρόμο της κατασκευής του.

Ελπίζω να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που ομιλούν (και εύχονται;) για περικοπές στην γεωγραφική κάλυψη του έργου και ο αρμόδιος υπουργός να το υπογράψει όπως αυτό υποβλήθηκε από εμάς στην υπηρεσία του.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εντολή που έδωσε εξ΄ αρχής για την χρηματοδότηση του έργου, το Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο που συντόνισε τις ενέργειες, τον πρώην αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κρίγγο για την προσφορά του, τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΕΡΑΑ κ. Μαμαλούγκα για τη βοήθειά του, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Νικόλαο Κανέλλο και τους υπαλλήλους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην κοινή προσπάθεια.»