ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κωστούρος: Το ταξίδι της επόμενης μέρας μόλις ξεκινά…

Έχουν περάσει μόλις 20 μήνες από τότε που ξεκινήσαμε αυτή την όμορφη διαδρομή στο Δήμο Ναυπλιέων. Από τότε που ανέλαβα την ευθύνη της Δημαρχίας και απευθύνθηκα σε εσάς για να θέσουμε από κοινού τις προτεραιότητες της νέας εποχής, σε ένα ολότελα διαφορετικό τοπίο.

Μόλις 20 μήνες κι έχουμε ήδη διανύσει πολύ δρόμο. Η ανάληψη των καθηκόντων μας ήρθε σε μια στιγμή γεμάτη προκλήσεις για τον τόπο. Το σχέδιο “Καλλικράτης” μεταμόρφωσε το Δήμο με τριπλασιασμό της έκτασής του, ωστόσο ανέδειξε σειρά αδιεξόδων που οφείλαμε να ξεπεράσουμε, με μόνο στήριγμα τις δικές μας δυνάμεις. Δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να λύσουμε τη δύσκολη εξίσωση και να ανταποκριθούμε στα πολλαπλάσια καθήκοντα του νέου Δήμου που συνδυάστηκαν από δραματική συρρίκνωση της κεντρικής χρηματοδότησης. Κινηθήκαμε με σχέδιο και όραμα, με πολλή δουλειά και μεράκι. Πετύχαμε και εξασφαλίσαμε πόρους για έργα-σταθμούς που προμηνύουν ένα μέλλον ανάπτυξης για τον τόπο. Με οδηγό μας την αλληλεγγύη, δεν κάναμε βήμα πίσω από την κοινωνική και προνοιακή πολιτική του Δήμου, με ειδική μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Παράλληλα, στηρίξαμε και στηριχθήκαμε στους νέους ανθρώπους της πόλης μας που αναζητούσαν τον τρόπο να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Η ίδρυση της ομάδας εθελοντισμού, με την ανιδιοτέλεια, την ενότητα και την αισιοδοξία που τη διακρίνουν, αποτελεί μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του τόπου μας.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνδημότες,

Στην απόσταση που διανύσαμε μέχρι σήμερα, δεν έλειψαν οι συλλογικές επιτυχίες μα και τα εμπόδια. Προχωρώντας με διάλογο και συμμετοχή, υλοποιήσαμε αιτήματα ετών για την πόλη και θέσαμε τις πραγματικές και προγραμματικές προϋποθέσεις για ένα αύριο ελπίδας και προοπτικής. Στην τελική ευθεία προς τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, η επαφή και η επικοινωνία μαζί σας ανανοηματοδοτείται. Εκκινά από όλα όσα κάναμε τους 20 αυτούς μήνες. Κατευθύνεται προς την επόμενη μέρα όπου θα κυριαρχούν η κοινωνική συνοχή, η συμμετοχή και η συναίνεση. Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Αυτή είναι η μόνη μας υπόσχεση.

Σήμερα, η όμορφη διαδρομή μας πλησιάζει στο τέλος της. Μα το ταξίδι της επόμενης μέρας, μόλις ξεκινά…