ΡεπορτάζΑρχείο

Απροστάτευτα τα χωριά της Αργολίδας

Η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο τον τελευταίο καιρό στα χωριά της Αργολίδας, όπου παρατηρούνται συνεχή κρούσματα κλοπών σε αγροτικό υλικό, εγκαταστάσεις, αλλά και σπίτια. Η χθεσινή κλοπή ενός κοτετσιού στη Νέα Κίο έρχεται ως αποκορύφωμα μιας σειράς παραβιάσεων, που έχουν ως στόχαστρο κατά κύριο λόγο φτωχούς ανθρώπους που πασχίζουν για το μεροκάματο.

Στη Νέα Κίο δρουν ανεξέλεγκτα οι “γνωστοί άγνωστοι” που απολαμβάνουν ασυλία. Εχθές έκλεψαν 50 κότες και γεωργικά εργαλεία από φτωχό βιοπαλαιστή, ενώ μια μέρα πριν είχαν μπουκάρει σε μια μικρή βιοτεχνία κεραμικών ειδών, καταστρέφοντας την παραγωγή μηνών και προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στον βιοτέχνη. Έρμαιο στις εγκληματικές ορέξεις αυτών που όλοι τους ξέρουν ποιοι είναι αλλά κανείς δεν τους συλλαμβάνει, έχει γίνει επανειλημμένως και το γήπεδο του χωριού.

Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι στα χωριά της Μιδέας όπου και εκεί υπάρχουν συνεχή και σοβαρά κρούσματα. Εκεί οι ληστές έχουν βάλει στο στόχαστρο από μοτέρ και καλώδια γεωτρήσεων, μέχρι και σπίτια. Υπάρχουν μάλιστα και αρκετές κλοπές που δεν δηλώνονται στην αστυνομία, λόγω του ότι οι κάτοικοι στις συγκεκριμένες περιοχές είναι φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι. 

Η αστυνομία με τα λιγοστά μέσα που διαθέτει προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της, αλλά δεν είναι σε θέση να λύσει οριστικά το θέμα. Οι κάτοικοι τα χουν βάλει με τους τοπικούς άρχοντες τους οποίους κατηγορούν για αδιαφορία και ολιγωρία. Αν από Απρίλη μήνα παρατηρούνται τόσο έντονα φαινόμενα, φανταστείτε τι έχει να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η εγκληματικότητα συνήθως φτάνει στο ζενίθ…