ΚοινωνίαΑρχείο

Έβαλε τα κλάματα ο Μπούκουρας (Βίντεο)

Ερμηνεία για Όσκαρ από τον Στάθη Μπούκουρα σήμερα στη βουλή, όπου και εκδικαζόταν η υπόθεση της άρσης της ασυλίας του. Ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου, δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς. 

Ξαφνικά και ενώ διάβαζε το κείμενο που είχε γράψει, σταμάτησε να μιλά, ήπιε νερό και σκούπισε τα μάτια του.

Φανερά φορτισμένος δήλωσε:
 
«Κάποιοι γελάνε κάποιοι με χλευάζουν. Είχα πει στην ανακρίτρια ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής. Είμαι ένα λαϊκό παιδί. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο. Από 14 χρονών δουλεύω. Είμαι παντρεμένος από έρωτα με τη γυναίκα μου.»
 
Και συνέχισε κλαίγοντας: «Με ρωτούν τα παιδιά μου γιατί είμαι φυλακή. Τα κοιτάω στα μάτια. Τι να τους πω; Πείτε μου; Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Αγωνίζομαι γι” αυτό τον τόπο. Για τα παιδιά μου και τα παιδιά σας. Τι έχω κάνει πείτε μου; Θα το πω ναι και ας το ακούσει και η γυναίκα μου. Εδώ και καιρό ζω με ψυχοφάρμακα»

Τελειώνοντας τον λόγο του προχώρησε και σε μία αποκάλυψη: «Είμαι παιδί του ΠΑΣΟΚ. Ναι εγώ είμαι παιδί του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας ο Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Ανέβαινα στις κολώνες πάνω και κρέμαγα σημαίες».

Μη μπορώντας να συγκρατηθεί άλλο αποχώρησε από το βήμα ενώ κάποιοι τον χειροκρότησαν και του φώναξαν «το κεφάλι ψηλά».

Η ολομέλεια της βουλής αποφάσισε τελικά να άρει την ασυλία των βουλευτών Μπούκουρα, Γερμενή, Μίχου και Αλεξόπουλου. Ο Στάθης Μπούκουρας επέστρεψε στις φυλακές Ναυπλίου, όπου και κρατείται.