ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οι 7 προτεραιότητες του Χρήστου Γραμματικόπουλου

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν από το ξεκίνημα της θητείας μας πως ακριβώς θα κινηθούμε, ποια θα είναι τα πρώτα μας βήματα για να φέρουμε την αλλαγή στο Δήμο Ναυπλιέων.

  • Ξεκινάμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος μας να γίνει αυτοχρηματοδοτούμενος, να αποκτήσει ρευστότητα από ίδιους πόρους, για να μπορεί να παράγει έργο, να λύνει άμεσα προβλήματα και να βρίσκεται δίπλα στο συμπολίτη μας που έχει ανάγκη, συστήνουμε άμεσα το γραφείο τουριστικής πολιτικής και προβολής, το γραφείο αγροτικής πολιτικής, το γραφείο ευρωπαϊκών υποθέσεων και προγραμμάτων.
  • Μπαίνει σε εφαρμογή η πλήρης Δικαιοσύνη, ισότητα και διαφάνεια στη λειτουργία του Δήμου, το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόστηκε τελευταία με κατασπατάληση του Δημοτικού χρήματος, απευθείας αναθέσεις, ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις ημετέρων, κόβονται με το μαχαίρι, καταργούνται οι απευθείας αναθέσεις πάνω από 2.000 Ευρώ και όλες οι προμήθειες γίνονται με διαγωνισμό.
  • Εξυγιαίνεται η ΔΕΥΑΝ που η διαχείριση της αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για το Δήμο. Υπ’ αριθμόν ένα στόχος μας το ΝΕΡΟ, πόσιμο νερό από τη Λέρνη σε κάθε σπίτι, σε όλο το Δήμο, αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων, όπου υπάρχουν.
  • Σταδιακή ολοκλήρωση όλων των αποχετευτικών δικτύων όλου του Δήμου που προκλητικά αγνόησε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.
  • Άμεση παρέμβαση-κλείσιμο στις χωματερές σκουπιδιών Καραθώνας και Τολού, επαναδιαπραγμάτευση με την Περιφέρεια και την Εταιρία που έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, της τιμής και της θέσης μεταφόρτωσης. Ρίχνουμε μεγαλύτερο βάρος στην ανακύκλωση, κομποστοποίηση και καθαριότητα του περιβάλλοντος.
  • Υπάρχουν σημαντικά θέματα που χρονίζουν και υποβαθμίζουν την πόλη του Ναυπλίου και το περιβάλλον, οι Μπανιέρες, το Ενετικό κτήριο, το Τελωνείο, υπάρχουν ανάγκες κατασκευής ενός νέου σχολείου, ενός νέου κτηρίου-πολυχώρου, η προώθηση των ΣΧΟΟΑΠ, η λειτουργία της παλιά πόλης μετά την ολοκλήρωση των έργων πεζοδρόμησης, η επέκταση των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, όλα αυτά με σχέδιο ξεκινούν για να δοθούν λύσεις μόλις αναλάβουμε το Δήμο.
  • Ανάδειξη και διαμόρφωση της Ανατολικής παραλίας που βρίσκεται σε εγκατάλειψη και πλήρη αδιαφορία. Καθιέρωση της παραλιακής ως τουριστικής εισόδου στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Δημιουργία ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου από την ανατολική παραλία του Ναυπλίου και παραλιακά μέχρι τη Νέα Κίο, με βάση τη μελέτη που παρουσιάσαμε.

 

Πολλά πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, όμως αν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δημοτική Αρχή και η πολύπλευρη συμμετοχή στις δράσεις που τους αφορούν, τότε δεν θα πετύχουμε τίποτα.

Η δύναμη ενός Δήμου, βρίσκεται στους ανθρώπους του, με αυτούς, τους συμπολίτες μας συμμέτοχους και συνδιαμορφωτές στην πορεία μας, θα προχωρήσουμε ώστε να φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ.