ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τατούλης: Στόχος η Πελοπόννησος να ανέβει στη θέση που της ανήκει

Πριν από τέσσερα χρόνια στις εκλογές του 2010 θέσαμε το όραμα του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού στην κρίση των συμπατριωτών μας στη Πελοπόννησο. Αναλάβαμε με την νίκη εκείνων τον εκλογών ένα δύσκολο έργο. Να πετύχουμε σε αυτή τη συμφωνία για εντιμότητα, διαφάνεια και άμεση επαφή μαζί τους. Να ξεπεράσουμε νοοτροπίες και συνήθειες δεκαετιών.

Να γκρεμίσουμε τις σχέσεις κομματικής υποταγής σε βάρος της κοινωνίας, της ανάπτυξης, της προόδου. Και να ενώσουμε τις δυνάμεις του τόπου για να προστατέψουμε την Πελοπόννησο και τη χώρα από έναν σύγχρονο εμφύλιο. Έναν πόλεμο μεταξύ των γενεών που οδήγησαν στην κρίση. Αυτών των γενεών που την έχουν υποστεί αλλά και των επερχόμενων, το μέλλον των οποίων υποθήκευσε το πολιτικό μας σύστημα χωρίς αιδώ.

Στην ενδιάμεση στάση των φετινών Περιφερειακών εκλογών, που ολοκληρώνονται την επόμενη Κυριακή, οι Πελοποννήσιοι με την συντριπτική τους ψήφο έδειξαν ότι πετύχαμε. Την επόμενη Κυριακή καλούνται να ολοκληρώσουν με την ψήφο τους της ανατροπή αυτή. Να στείλουν με την ίδια ισχύ ξανά το μήνυμα για άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό σε όλη τη χώρα. Σε όλη την Ευρώπη. Για να ξεκινήσουμε στις αρχές της ομόνοιας, της σύνθεσης δυνάμεων και της προόδου το νοικοκύρεμα της Πελοποννήσου, το νοικοκύρεμα της χώρας μας.

Στόχος μας η Πελοπόννησος, η Ελλάδα των Περιφερειών να ανέβει ξανά στη θέση που της ανήκει στην Δύση. Γιατί η Ελλάδα, η Ευρώπη βρίσκονται μπροστά στις μεγαλύτερες πολιτικές προκλήσεις του αιώνα. Γιατί η τεχνολογία μέσα σε ένα περιβάλλον παγκοσμιοποίησης γίνεται ο οδηγός του μέλλοντος. Ο οδηγός διακυβέρνησης με όρους που προσφέρουν στους πολίτες νέες μορφές εργασίας. Νέες επιχειρηματικές πρακτικές. Νέες νοοτροπίες συνέργειας και κοινής επιτυχίας. Απέναντι στις νοοτροπίες της αντιπαλότητας, της αντίδρασης, της μιζέρια και της διχόνοιας. Γιατί εγγυόμαστε το αύριο με έργα και αποτελέσματα.
 
Του Πέτρου Τατούλη

υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννησου