ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Από ποιους απαρτίζεται το νέο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, η σύνθεση του νέου περιφερειακού συμβουλίου στην Πελοπόννησο διαμορφώνεται ως εξής:

Η παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη καταλαμβάνει 31 έδρες, η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη 9 έδρες, η παράταξη «Πελοποννησιακή Συνεργασία» του Γιώργου Δέδε 4 έδρες, και από 2 έδρες καταλαμβάνει η Λαϊκή Συσπείρωση του κ. Γόντικα και η παράταξη της Πελοποννήσου με τη Χρυσή Αυγή του κ.Δολτσιανιάδη. Από 1 έδρα θα έχουν οι Οικολόγοι, η Ανταρσία και η Πελοποννησιακή Ένωση του Γιάννη Μανώλη.

«Νέα Πελοπόννησος» – Πέτρος Τατούλης:

Στην Αρκαδία από την παράταξη του κ. Τατούλη εκλέγονται οι 5 πρώτοι σε σταυρούς, ο Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, ο Γιάννης Κατσίρης, η Κλειώ Παπαντωνίου- Κορώνη και ο Γιώργος Μπακούρης.

Στη Μεσσηνία εκλέγονται 5 περιφερειακοί σύμβουλοι, ο Περικλής Μαντάς, η Αντωνία Μπούζα, η Ντίνα Νικολάκου, ο Άγγελος Χρονάς και ο Απόστολος Γκούνης.

Στη Λακωνία εκλέγονται  7 περιφερειακοί σύμβουλοι οι: Ηλίας Κανελλάκης, Χαράλαμπος Σκούρος, Γιάννης Τζεφεράκος, Σταματική Μπελεγρή, Γιάννης Μπουκουβάλας, Παναγιώτης Καρράς, Ηλίας Στρατηγάκος.

Στην Αργολίδα εκλέγονται 6 περιφερειακοί σύμβουλοι οι:  Βασίλης Σίδερης, Φάνης Στεφανόπουλος, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Αντωνόπουλος, Γιάννης Σαρρής και Αναστάσιος Τζανής.

Στην Κορινθία εκλέγονται 8 περιφερειακοί σύμβουλοι οι: Κώστας Λέγγας, Ευριπίδης Γκιάτας, Αθανάσιος Πισιμίσης, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, Αθανάσιος Γκίκας, Απόστολος Παπαφωτίου, Γεώργιος Πετρίτσης και Αλέξιος Αλεξόπουλος.

«Πελοπόννησος Πρώτα» – Όδυσσέας Βουδούρης:

Στην Αρκαδία ο Τάκης Γατσόπουλος (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης) και ο Παναγιώτης Γκανάς.

Στη Μεσσηνία εκλέγονται ο ίδιος ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πατσαρίνος και η Γιώτα Κοζομπόλη.

Στη Λακωνία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Χρυσαδάκος.

Στην Αργολίδα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρήλος

Στην Κορινθία ο υποψήφιος ανιτπεριφερειάρχης Θεοφάνης Κουρεμπές.
 
Από την παράταξη του Γιώργου Δέδε εκλέγονται ο ίδιος στην Κορινθία και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Μαριλένα Σούκουλη.

Στην Αργολίδα ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς και στη Μεσσηνία ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς.

Από την παράταξη Γόντικα εκλέγεται ο ίδιος στη Μεσσηνία και ο Βαγγέλης Γούργαρης στην Αρκαδία.

Από την παράταξη Δολτσιανιάδη εκλέγεται ο ίδιος στη Μεσσηνία και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθ. Χουρσαλά.

Τέλος εκλέγονται η Δήμητρα Λυμπεροπούλου από τους Οικολόγους Πράσινους στην Μεσσηνία, ο Παναγιώτης Κάτσαρης από την Ανταρσία στο Μωριά και από την Πελοποννησιακή Ένωση ο Γιάννης Μανώλης.