ΚοινωνίαΑρχείο

Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπεται το παλιό Τελωνείο Ναυπλίου

Θετική εξέλιξη για τον Δήμο Ναυπλιέων, καθώς χωρίς να χρειαστεί να βάλει καθόλου το χέρι στη τσέπη,  βρέθηκε φόρμουλα για την αξιοποίηση του παλιού Τελωνείου. Η απόφαση για την  παραχώρηση του ιστορικού κτιρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να το αξιοποιήσει, λύνει τα χέρια του δήμου και τον απαλλάσσει από τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Έτσι λοιπόν με παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για την στέγαση χώρου εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών.

Σχετικά με το θέμα το Υπουργείο Πολιτισμού αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της συνεννόησης του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό, και μετά την υπογραφή της αναγκαίας σχετικής έγκρισης από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών, προχωρά προς την ολοκλήρωσή της η διαδικασία παραχώρησης του κτηρίου του παλαιού Τελωνείου στο Ναύπλιο από την Κτηματική Υπηρεσία προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την στέγαση χώρου εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών, οι οποίες συνάδουν προς το χαρακτήρα του κτηρίου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου».
 
Μάλιστα το θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί, αφού η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης του Υπουργείου Οικονομικών ενέκρινε την παραχώρηση και ήδη έχει ενημερώσει σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.