ΨυχαγωγίαΑρχείο

Ιδέες για το τελεφερίκ του Καμπόσου

Την “λαϊκή απαίτηση” των Αργειτών για ένα τελεφερίκ που θα ενώνει τα κάτω πατώματα της πόλης με το κάστρο ονειρεύεται να κάνει πράξη μια μέρα, ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος. Ε, να λοιπόν μερικές προτάσεις σχοινοκίνητων (και όχι μόνο…) μέσων σε όλον τον κόσμο που δίνουν αυτή τη δυνατότητα, μεταφέροντας μέσα σε λίγα λεπτά τους επισκέπτες σε λόφους και βουνά, πάνω από πόλεις και πανέμορφα φυσικά τοπία. 

1.) Kaprun – Αυστρία

perierga.gr - Το μεγαλύτερο ανοιχτό τελεφερίκ στην Ευρώπη!

Το μεγαλύτερο ανοιχτό τελεφερίκ στην ευρώπη! Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση είναι το όνομά του: Larchwandschragaufzug. Το δεύτερο είναι σίγουρα το σχέδιό του: Τεράστιο, ανοιχτού τύπου τελεφερίκ, το μεγαλύτερο σύστημα στην Ευρώπη. Πρόκειται για έναν κεκλιμένο ανελκυστήρα που βρίσκεται στο Kaprun της Αυστρίας μέσα στο Εθνικό Πάρκο Hohe Tauern και διανύει μια διαδρομή 810 μέτρων από τους πρόποδες μέχρι την κορυφή του υψώματος.

perierga.gr - Το μεγαλύτερο ανοιχτό τελεφερίκ στην Ευρώπη!

perierga.gr - Το μεγαλύτερο ανοιχτό τελεφερίκ στην Ευρώπη!

Το τελεφερίκ λειτούργησε για πρώτη φορά το 1952 για τη μεταφορά βαρέων φορτίων στις απόκρημνες πλαγιές από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας που βρίσκονταν στην περιοχή, ενώ με τα χρόνια το χρησιμοποιούσαν όλο και περισσότερο για τη μεταφορά τουριστών. Κάπως έτσι έγινε δημοφιλές αξιοθέατο και παραμένει μέχρι σήμερα μεταφέροντας ένα ωφέλιμο φορτίο 60 τόνων. Ο περιβάλλων καταπράσινος χώρος άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος που οι επισκέπτες το επιλέγουν για την ανάβασή τους, αν και υπάρχουν πολλά περιπατητικά μονοπάτια τριγύρω.

 

2.) Βουνό Hua – Κίνα

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Πρόκειται για ένα ιερό βουνό στην επαρχία Shaanxi της Κίνας και ένα από τα 5 μεγαλύτερα της χώρας, το ύψος του οποίου φτάνει τα 1.997 μέτρα. Ο κόσμος το αποκαλεί ως το «πιο απόκρημνο βουνό κάτω από τον ουρανό» και είναι ένα σύμπλεγμα από πέντε κορυφές με εκπληκτικά απότομες πλαγιές που παρουσιάζουν μια μεγάλη πρόκληση για τους ορειβάτες. Όσοι όμως επιλέγουν το τελεφερίκ έχουν μια άλλη οπτική…

 

3.) Cabrio – Ελβετία

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Η σκέψη της διαδρομής με ένα τελεφερίκ που φτάνει τα 1.900 μέτρα πάνω στις Ελβετικές Άλπεις ανέβάζει την αδρεναλίνη από μόνη της. Πόσω μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι οι 60 επιβάτες μπορούν να καθίσουν στο ανοιχτό αίθριο του τελεφερίκ και να αισθανθούν τον αέρα των Άλπεων στο πρόσωπό τους!

 

4.) Τελεφερίκ Kharkiv – Ουκρανία

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Τέθηκε σε λειτουργία το 1971 και διατρέχει το Lesopark. Το μήκος της διαδρομής είναι 1.385 μέτρα και προσφέρει υπέροχη θέα στο καταπράσινο τοπίο. Οι καμπίνες είναι δύο ατόμων και αποτελεί ατραξιόν της περιοχής.

 

5.) Emirates Air Lane – Λονδίνο, Αγγλία

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Ήταν σίγουρα ένας τρόπος για να αντιμετωπιστεί το χάος των δημόσιων μέσων μεταφοράς της πρωτεύουσας της Βρετανίας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το τελεφερίκ διασχίζει εναέρια τον ποταμό Τάμεση και προσφέρει θέα 360 μοιρών στην πόλη.

 

6.) Merida – Βενεζουέλα

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Βρίσκεται στα 3.125 μέτρα στην κορυφή του Espejo Pico και προσφέρει εκπληκτική θέα στον περιβάλλοντα χώρο καλύπτοντας μια εντυπωσιακή διαδρομή με χαράδρες και απότομες πλαγιές.

 

7.) Bondinho – Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Το βουνό Sugarloaf βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας στις εκβολές του Guanabara Bay, σε μια χερσόνησο που προεξέχει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Σε ύψος 396 μέτρα πάνω από το λιμάνι, το τελεφερίκ μεταφέρει 65 επιβάτες σε μια διαδρομή 1.400 μέτρων μήκους προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

 

8.) SkyView – Στοκχόλμη, Σουηδία

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Οδηγεί στην κορυφή του μεγαλύτερου σφαιρικού κτίριο στον κόσμο, στο Ericsson Globe, ένα κτήριο-ορόσημο της Στοκχόλμης. Από την κορυφή, 130 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, η θέα της Στοκχόλμης είναι απίθανη.

 

9.) Ξενοδοχείο Mudeung Park Lift – Νότια Κορέα

perierga.gr - Eντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Πιο extreme… πεθαίνεις! Αν δεν είναι αυτή ακραία βόλτα με τελεφερίκ τότε πια είναι; Η καρδιά όχι μόνο χτυπά δυνατά αλλά… φεύγει και από τη θέση της!

 

10.) Εθνικό Πάρκο Picos de Europa – Ισπανία

perierga.gr - Εναέριες βόλτες με τα πιο εντυπωσιακά τελεφερίκ στον κόσμο!

Αυτά τα βουνά στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, αποτελούν κομμάτι μιας περιοχής με εξαιρετική φυσική ομορφιά. Ένας πολύ καλός τρόπος για να πάτε, είναι το απότομο τελεφερίκ που θα σας μεταφέρει πάνω από την ηλιόλουστη, δασώδη κοιλάδα μέχρι το Picos, στα 1.840 μέτρα. Στην κορυφή μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το παρατηρητήριο Aliva, απ’ όπου η θέα των βουνών είναι εκπληκτική και μπορεί να σας δελεάσει για μια περαιτέρω εξερεύνηση της περιοχής.