ΡεπορτάζΑρχείο

Επίσκεψη του ΣΦΣ Αθηνών σε Ναύπλιο και Μύλους

Οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου από την Αθήνα βρέθηκαν το Σάββατο σε Ναύπλιο και Μύλους, στα πλαίσια εκδρομής που διοργανώνουν για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η εκδρομή είχε προβλεφθεί να γίνει με τρένο, αλλά λόγω του ότι δεν πρόλαβε να συντηρηθεί η γραμμή σε όλο το μήκος της, πραγματοποιήθηκε με λεωφορείο μέχρι το Λεύκτρον Αρκαδίας όπου και θα τους παραλάβει ο ναυλωμένος συρμός για να τους μεταφέρει μέχρι Κυπαρισσία και Πύργο.

Οι εκδρομείς του ΣΦΣ Αθηνών (Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου) συνοδευόμενοι και από μέλη των Φίλων Τρένου Αργολίδας περιηγήθηκαν στο Ναύπλιο όπου και επισκέφθηκαν τον παλιό σταθμό στο Πάρκο του ΟΣΕ (ευτυχώς όχι και τον καινούριο…), και αργότερα μετέβησαν στους Μύλους όπου και ξεναγήθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό και το Μηχανοστάσιο. Οι εντυπώσεις τους από την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι σιδηροδρομικές υποδομές στο νομό, όπως είναι φυσικό, δεν ήταν και οι καλύτερες, ωστόσο έμειναν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και το φαγητό.

Αφού γευμάτισαν στις ταβέρνες του χωριού, αναχώρησαν περίπου κατά τις 3 το μεσημέρι για να συνεχίσουν το ταξίδι τους οδικώς μέχρι το Λεύκτρον όπου ήταν προγραμματισμένο να τους παραλάβει ο ναυλωμένος συρμός τύπου Railbus. Έπειτα θα μεταβούν στην Κυπαρισσία όπου και θα διανυκτερεύσουν, επισκεπτόμενοι παράλληλα και αρχαιολογικούς χώρους σε Μεσσηνία και Ηλεία, μέχρι και τη Δευτέρα το απόγευμα όπου είναι προγραμματισμένη η επιστροφή τους στην Αθήνα.