ΑθλητισμόςΑρχείο

Ο Διομήδης Πρωταθλητής Ελλάδος (Βίντεο)

Ο Διομήδης Άργους πανηγυρίζει την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του. Οι παίχτες του Δημήτρη Δημητρούλια νίκησαν στον τρίτο και τελευταίο τελικό, υποτάσσοντας την κυπελλούχο και περσινή πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 25-27.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πήρε ρεβάνς για το χαμένο πρωτάθλημα του 2013 στην έδρα του και με κορυφαίους τον Μάλλιο και τον Νούγκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, και στο τέλος τον Λοϊζο που απέκρουσε πέναλτι σε καθοριστικό σημείο, έφτασε δίκαια στη νίκη. Το παιχνίδι έγινε στο κλειστό γήπεδο της Νέας Ιωνίας, κεκλεισμένων των θυρών λόγω των επεισοδίων του πρώτου αγώνα, και με την παρουσία μόλις 15 ανθρώπων από κάθε ομάδα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τελικός χαρακτηρίστηκε από σκληρά μαρκαρίσματα με τον Διομήδη να πατάει καλύτερα στα πόδια του μετά το αρχικό 4-2 από την ΑΕΚ. Οι Αργίτες με ένα μικρό σερί πήραν το προβάδισμα με 6-4, ενώ μέχρι και το ημίχρονο οι δύο ομάδες βάδιζαν γκολ-γκολ, με συνεχείς εναλλαγές του σκορ, μέχρι και το 12-12 στην ανάπαυλα. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια, όμως ο Μπακαούκας αστόχησε σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Ράκσεβιτς τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε μαζί και η πίεση που άσκησε ο Διομήδης, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε αρκετά λάθη, ενώ ήταν και αρκετές οι επιθετικές προσπάθειες που χάθηκαν για τους παίκτες του Γιάννη Αρβανίτη, είτε γιατί η μπάλα έβρισε δοκάρι είτε γιατί ο Νούγκοβιτς δήλωνε πάντα παρών κατεβάζοντας τα ρολά ακόμη και σε εκτελέσεις πέναλτι, έχοντας 50% ευστοχίας στις επεμβάσεις.

Αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Διομήδη να αποκτήσει ψυχολογικό αβαντάζ και με περίσσια αυτοπεποίθηση να πάρει τον έλεγχο, μετά το 15-14 από τον Ζούγιοβιτς. Με ένα σερί 4-0 οι Αργίτες βρέθηκαν να προηγούνται με 15-18, χωρίς να κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω. Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της μειώνοντας στο τέρμα σε αρκετές περιπτώσεις (19-20, 23-24, 24-25), όμως ο Μάλλιος, που ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και στους τρεις τελικούς, φρόντισε να πάρει την κούπα μαζί του με 12 συνολικά τέρματα, μαζί και τον τίτλο του MVP!

ΑΕΚ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 25-27

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-5, 7-7, 9-8, 11-11, 12-12 (ημχ), 15-14, 15-18, 17-19, 20-22, 24-25, 25-27

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Ράκσεβιτς 5, Μπακαούκας 1, Κουμαραδέλης, Γεωργιάδης 4, Οικονόμου, Ζούγιοβιτς 3, Νικολαϊδης 3, Σανίκης, Αλβανός 2, Καρυπίδης 4, Τσαούσης, Παπαδιονυσίου 2, Τσιλιμπάρης, Παπαδόπουλος 1, Χερουβείμ.

ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ζαραβίνας 1, Χαντέλης, Μεγαλοοικονόμου 1, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Μάλλιος 12, Νούγκοβιτς, Μαραγκός 2, Σαμαράς 4, Σπέντζος, Ανανιάδης, Δεληγιάννης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης 6, Χατζηκωνσταντίνου, Κολυτούμπας.

Διαιτητές: Μπέτμαν- Χασκής, Κόκκινη: 60′ Ράκσεβιτς (κινήθηκε απειλητικά και βιαιοπράγησε κατά του διαιτητή Μπέτμαν), δίλεπτα: 4-5, πέναλτι: 1/4-7/8.