ΚοινωνίαΑρχείο

Αλβανοί πίσω από 21 διαρρήξεις και κλοπές στην Αργολίδα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, πενήντα επτά (57) περιπτώσεις διαρρήξεων–κλοπών (και απόπειρες) σε οικίες, στις ευρύτερες περιοχές των νομών Αργολίδας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είναι ήδη έγκλειστοι στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα (1) άτομο. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Κρανιδίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, μαζί με ακόμη ένα (1) άτομο, από τις αρχές Οκτωβρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες. 

Όπως προέκυψε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν διαπράξει πενήντα επτά (57) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οικίες, και πιο συγκριμένα:

· Είκοσι μία (21) διαρρήξεις-κλοπές και πέντε (5) απόπειρες κλοπών στην Αργολίδα,

· δεκαπέντε (15) διαρρήξεις-κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής στην Θεσσαλονίκη, 

· οκτώ (8) διαρρήξεις-κλοπές στη Χαλκιδική,

· πέντε (5) διαρρήξεις-κλοπές στην Πιερία και

· δύο (2) διαρρήξεις-κλοπές στην Ημαθία.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα που η αξία τους ξεπερνά τις -290.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου, για την ταυτοποίηση του συνεργού τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.