ΚόσμοςΑρχείο

Πως να προστατέψετε το κινητό σας στην παραλία

Κάθε καλοκαίρι δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου μακρυχέρηδες γυρίζουν στις παραλίες και κλέβουν προσωπικά αντικείμενα όσο οι ανυποψίαστοι λουόμενοι δροσίζονται στη θάλασσα, με ιδιαίτερη προτίμηση στα κινητά και τα λεφτά.

Εκτός αυτού δεν αποκλείεται το τελευταίας τεχνολογίας smartphone σας να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο στο κάστρο που αποφάσισε να χτίσει ο πεντάχρονος γιός σας στην αμμουδιά… 

Η κρυψώνα:
Πάρτε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι αντιηλιακού με μακρόστενο καπάκι. Πλύντε το καλά, πατεντάρετε το ώστε το άνοιγμα να έρθει στα επιθυμητά μέτρα, ανοίξτε έπειτα το καπάκι και βάλτε μέσα το κινητό σας και ότι άλλο πολύτιμο έχετε προκειμένου να τα προστατέψετε! Μπορεί να την προδίδουμε, αλλά δε νομίζουμε οι κλέφτες να έχουν χρόνο να ψάξουν μέσα στα αντιηλιακά αν υπάρχουν λεφτά και κινητά! Ακόμα και αν είναι αναγνώστες μας…

Η προστασία του κινητού από την άμμο:
Αν βρεθείτε στην παραλία και το κινητό σας πέσει στην άμμο, ψυχραιμία. Μπορείτε να το σώσετε.

Αν δεν έχετε αγοράσει κάποια ειδική θήκη για να το τοποθετειτε μέσα όταν βρίσκεστε στην παραλία και εκείνο καταλήξει μέσα στην άμμο δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε! 

Με ένα συρματάκι (π.χ. έναν συνδετήρα ανοιγμένο) και λίγο βαμβάκι περάστε με μεγάλη προσοχή από τα σημεία όπου έχει μπει άμμος (π.χ. στο ακουστικό), έτσι ώστε να την απομακρύνετε. Αν έχει μπει σε άλλα σημεία, όπως στα πλήκτρα, δοκιμάστε να προμηθευτείτε ένα πιεστικό αέρα και να απομακρύνετε πετραδάκια ή άμμο.