ΡεπορτάζΑρχείο

Την κλείδωσε ή δεν την κλείδωσε τη γεωπόνο ο αντιδήμαρχος Άργους;

Φωτιές άναψε η καταγγελία που έκανε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας με επίσημο έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας Καθημερινή. Το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι Αντιδήμαρχος δήμου του νομού Αργολίδας κλείδωσε στο γραφείο της γεωπόνο της περιφέρειας, προκειμένου να υπογράψει βεβαίωση για τη θεώρηση άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών. Και συμπληρώνει ότι η γεωπόνος που ήθελε να εφαρμόσει τον νόμο, δηλαδή να κάνει πριν την υπογραφή της βεβαίωσης επιτόπιο έλεγχο, απελευθερώθηκε έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας.

Η καταγγελία αφορά τον αντιδήμαρχο του Δήμου Άργους – Μυκηνών Παναγιώτη Δούρο ο οποίος σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ δέχεται ότι πίεσε την υπάλληλο να υπογράψει αλλά αρνείται ότι την κλείδωσε και ισχυρίζεται ότι οι έλεγχοι έγιναν κανονικά την επόμενη μέρα από την εν λόγω υπάλληλο. 

Επίσης, σύμφωνα με άλλη καταγγελία που περιλαμβάνεται στο επίμαχο έγγραφο, υπάρχουν παραγωγοί που δηλώνουν προϊόντα άλλου παραγωγού, που μπορεί να μην προέρχονται καν από την Αργολίδα, αλλά από την τοπική λαχαναγορά όπου φθάνουν προϊόντα από άλλες περιοχές, όπως επίσης και περιπτώσεις όπου παραγωγοί απαιτούσαν να τους δώσει το χαρτί χωρίς να έχουν σπείρει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο.