ΚοινωνίαΑρχείο

Δωρεάν φιλοξενία νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη θα αποφέρει στο Δήμο Άργους Μυκηνών η έγκριση συμμετοχής του στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Άργους Μυκηνών στοχεύουν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά στην παροχή ΔΩΡΕΑΝ θέσεων φιλοξενίας τέκνων εργαζόμενων ή άνεργων μητέρων με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας. 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας και αφορά στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών – μητέρων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τοποθετήσουν δωρεάν τα παιδιά τους σε σταθμούς φιλοξενίας νηπίων. Συνεπώς, οι μητέρες που θα επιλεγούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, απαλλάσσονται από την μηνιαία καταβολή τροφείων. Η επιτυχία του προγράμματος είναι συνάρτηση καλής προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ Δήμου και μητέρων.

Με γνώμονα τα παραπάνω, ο Δήμος Άργους Μυκηνών προσκαλεί όλες τις γυναίκες που είναι μητέρες νηπίων  από 2,5 ετών έως και την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, να προετοιμαστούν  εγκαίρως για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και να συμβάλλουν ενεργά στην αναβάθμιση λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Άργους – Μυκηνών. Οι μητέρες, μπορούν να απευθύνονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για πληροφορίες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ.  Δημήτριος Καμπόσος, επισήμανε τη σημαντικότητα   συμμετοχής του Δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα καθώς η υλοποίησή του αφενός θα ανακουφίσει οικονομικά δεκάδες οικογένειες συνδημοτών μας αφετέρου θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα φιλοξενούμενα νήπια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που αποτελούν την πιο ευαίσθητη ομάδα της τοπικής μας κοινωνίας.
 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην κα Χαριτίδη Μαρία: 6937160403.