ΡεπορτάζΑρχείο

Μυστήριο ή γκάφα με τους …Πόντιους ληστές;

Μυστήριο επικρατεί σχετικά με την σύλληψη των ληστών της Alpha Bank στο Ναύπλιο. Παρότι όλες οι πληροφορίες ήθελαν τους αστυνομικούς να έχουν συλλάβει τους ληστές και να αποδίδεται σε αυτούς ερασιτεχνισμός, επίσημα δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο. Οι πληροφορίες για επιτυχία της Αστυνομίας διαψεύδονται από την ίδια την ΕΛΑΣ.

Πρόκειται τελικά για γκάφα των Αστυνομικών ή για γκάφα των Μέσων Ενημέρωσης;

Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας που εκδόθηκε μετά τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε σύλληψη Ρωσοπόντιων ως δραστών της ληστείας, αναφέρει ότι διέφυγαν οι δράστες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα συμβάντα που καταγράφηκαν μέχρι τις  17.00 ώρα της 15.7.2014:
“Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε σήμερα (15.7.2014) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, όταν δυο (2) άγνωστοι δράστες, αφού μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας, με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από προσωπική τσάντα υπαλλήλου χρήματα, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.”