ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ιστορική τεκμηρίωση για τα μαρτυρικά χωριά της Αργολίδας

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο και τον Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο με θέμα το αίτημα της συμπερίληψης του Αραχναίου, των Λιμνών και της Μιδέας Αργολίδας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, το οποίο ο κ. Ανδριανός έχει διατυπώσει με σειρά εγγράφων του προς τον Υπουργό Εσωτερικών. 

Με την επιστολή του ο κ. Ανδριανός ενημερώνει τους δύο Δημάρχους ότι, σύμφωνα με το 29798/29-7-2014 απαντητικό έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών σε προηγούμενο σχετικό έγγραφο του κ. Ανδριανού, προκειμένου να ευοδωθεί το αίτημα συμπερίληψης θα πρέπει να αποσταλούν, συμπληρωματικά, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικές αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, στις οποίες θα επισυνάπτονται ιστορικά στοιχεία προς τεκμηρίωση

Το κείμενο της επιστολής του κ. Ανδριανού έχει ως εξής: 
«Όπως γνωρίζετε, με σειρά εγγράφων μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών έχω προτείνει την συμπερίληψη του Αραχναίου, των Λιμνών και της Μιδέας Αργολίδας στον κατάλογο μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας, ως ελάχιστη απόδοση τιμής και μνήμης στους εκεί σφαγιασθέντες Έλληνες πατριώτες από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής, ανάμεσα στους οποίους παιδιά και γέροντες. 

Σας επισυνάπτω την απαντητική στο σχετικό μου έγγραφο επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: 

«Προκειμένου να τεθούν τα ανωτέρω αιτήματα υπόψη της αρμόδιας Επιτροπής, θα πρέπει να αποσταλούν, συμπληρωματικά, στο Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικές αποφάσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, στις οποίες θα επισυνάπτονται ιστορικά στοιχεία προς τεκμηρίωση των εν λόγω αιτημάτων». 

Κατόπιν αυτού, σας παρακαλώ να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες. Είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την επιτυχή ευόδωση αυτής της συμβολικής δράσης και υποχρέωσής μας».