ΟικονομίαΑρχείο

400 κατεπείγουσες προσλήψεις φοροκυνηγών μέσα στον Αύγουστο

400 θέσεις ΠΕ εφοριακών στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσοδων

Ακομα 400 μόνιμους υπαλλήλους θα απορροφήσει το υπουργείο Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι νέοι υπάλληλοι θα προέρχονται από την κατηγορία των ΠΕ Εφοριακών και θα τοποθετηθούν στη Γενική γραμματεία δημόσιων εσοδων.

Τα παραπάνω αναφέρονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επομενες μερες. Μάλιστα η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού επείγει τοσο, που το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να περιμένει την δημοσίυεση του Προεδρικού Διατάγματος και θα προχωρήσει άμεσα στις νέες προσλήψεις, ισως και μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Αναλυτικα, με την παρ. 1 του άρθρου 3 συστήνονται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών τετρακόσιες (400) οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, οι οποίες προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον νέο Οργανισμό του Υπουργείου, που βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η σύσταση των ανωτέρω θέσεων επείγει και πρέπει να προηγηθεί χρονικά της ενάρξεως ισχύος του Προεδρικού Διατάγματος, η οποία ορίζεται τρείς (3) μήνες από τη δημοσίευση αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη για άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) με το επιπλέον αυτό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρητή δέσμευση της Φορολογικής Διοίκησης για την επίτευξη των στόχων στα φορολογικά έσοδα και η αποδοτικότερη λειτουργία των φοροελεγκτικών και φοροεισπρακτικών Υπηρεσιών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν εκτός από τον απαραίτητο τίτλο σπουδών και: Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου, πολύ καλή γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας και μεταπτυχιακό τίτλο ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας στο Φορολογικό Δίκαιο, ή στην Πολιτική Δικονομία, ή στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, ή στην Ελεγκτική, ή στη Λογιστική, ή στη Χρηματοοικονομική, ή διετή εμπειρία στο αντικείμενο του Φορολογικού Δικαίου, ή της Πολιτικής Δικονομίας, ή του Αστικού Δικονομικού Δικαίου, ή της Ελεγκτικής, ή της Λογιστικής, ή της Χρηματοοικονομικής.

ΠΗΓΗ