ΚοινωνίαΑρχείο

Οι μαθητές της Αργολίδας μαθαίνουν από το Harvard

Πολύ δραστήριο είναι το Harvard Ναυπλίου αυτό το καλοκαίρι με δράσεις που αγγαλιάζουν τους μαθητές των λυκείων της Αργολίδας, και που δεν σταματάνε ούτε και μέσα στον Αύγουστο.

Στις 2 Αυγούστου ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος του Θερινού Προγράμματος Μαθητών Λυκείου (HSSP) του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard στο Ναύπλιο. Οι καθηγητές και οι Εκπαιδευτικοί Συνεργάτες του Προγράμματος εργάστηκαν εντατικά με τους 18 συμμετέχοντες μαθητές Λυκείου για 17 μέρες.

Οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, διεξήγαγαν και ερευνητικές εργασίες, τις οποίες παρουσίασαν στο συνέδριο του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου στο ΚΕΣ. Με βάση την εμπειρία του εφετινού προγράμματος καθώς και τις αξιολογήσεις των συμμετεχόντων, το Κέντρο ήδη ξεκίνησε το σχεδιασμό του επόμενου κύκλου. Στόχος είναι η προσφορά μιας ακόμη πιο ολοκληρωμένης και πολυδιάστατης εκπαιδευτικής εμπειρίας στους μαθητέςτης Αργολίδας -κι όχι μόνο-.

Την Κυριακή, 3 Αυγούστου, το Κέντρο αποχαιρέτησε την ομάδα των 26 φοιτητών, οι οποίοι συμμετείχανμε πλειαδα καθηγητών στο εντατικό Θερινό Πρόγραμμα του Harvard στην Ελλάδα (Πρόγραμμα Συγκριτικών Πολιτισμικών Σπουδών).Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μία από τις παλαιότερες και πιο επιτυχημένες καλοκαιρινές δράσεις του Πανεπιστημίου σε παγκόσμια κλίμακα. Η ολοκλήρωση του 13ου κύκλου του,βρήκε το Κέντρο, τους Διευθυντές του Προγράμματος καθώς και το Πανεπιστήμιο, να συζητούν διάφορες αλλαγές που θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα τα επόμενα χρόνια και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη κι επιτυχία του.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα, το ΚΕΣ εγκαινίασε μία νέα συνεργασία και καλοσώρισε στο Ναύπλιο 28 φοιτητές και καθηγητές του Καλοκαιρινού Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών, της Σχολής Διεθνών Σπουδών (“Jackson School of International Studies”), του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον (University of Washington, Seattle). Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του ΚΕΣ για σεμινάρια και έρευνα μέχρι και την Παρασκευή, 8 Αυγούστου.

Παράλληλα, με αφορμή την άφιξη του «MS Turanor PlanetSolar» στο Ναύπλιο, του μεγαλύτερου καταμαράν στον κόσμο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, το ΚΕΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ), το Γραφείο Β/θμιας Εκπαίδευσης του νομού Αργολίδας και το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Την Παρασκευή 8 Αυγούστου το πρωί, η επιστημονική ομάδα του σκάφους θα ξεναγήσει ομάδες μαθητών στο μοναδικό καταμαράν, που έχει μετατραπεί σε υπερσύγχρονο εργαστήριο, προκειμένου να συμμετάσχει σε σημαντική αρχαιολογική αποστολή στον Αργολικό κόλπο.