ΚόσμοςΑρχείο

Απίστευτο! Φώναξαν την αστυνομία επειδή έπεσε το Facebook!

H πρόσφατη διακοπή λειτουργίας του Facebook, απ’ ότι φαίνεται προκάλεσε ταραχή σε εκατομμύρια χρήστες. Μάλιστα έφθασαν σε σημείο αρκετοί από αυτούς να καλέσουν και το 100! 

Ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία που σχεδόν δεν έχουν γνωρίσει τη ζωή…δίχως Facebook, δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται τις νοητές γραμμές που χωρίζουν το Διαδίκτυο από τον «έξω» κόσμο (τουλάχιστον προς το παρόν).

Δείτε ένα tweet του Sgt. Burton Brink από το Los Angeles County Sheriff’s Department, το οποίο, αν μη τι άλλο, υποδηλώνει πως κάποιοι κάλεσαν την αστυνομία όταν το Facebook τέθηκε εκτός λειτουργίας!

 

Οι αστυνομικοί μάλιστα υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν το έτερο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο twitter για να εξηγήσουν στους αγανακτισμένους πολίτες του Facebook ότι το θέμα δεν είναι νομικό αλλά τεχνικό ζήτημα που δεν αφορά τις αρχές. Και φυσικά οι αρχές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν (αν είναι δυνατόν!) πότε θα επανέλθει το Facebook. 

Πρόκειται για ένα ακόμη ένα γεγονός που δείχνει πόσο εξαρτημένοι είναι ορισμένοι χρήστες από το Facebook αλλά και το πόσο σημαντικό το θεωρούν στη ζωή τους, ώστε να καλούν την αστυνομία για ένα καθαρά τεχνικό πρόβλημα, για το οποίο δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι ούτως ή άλλως σαν απλοί χρήστες, πέρα από παράπονα ίσως στους διαχειριστές του site.

Διόλου απίθανο να είχαμε αντίστοιχο κρούσμα και στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. και να μην έγινε γνωστό στο κοινό…