ΚοινωνίαΑρχείο

Φύλακας σχόλασε και κλείδωσε τους τουρίστες στο κάστρο!

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (8/8/2014) στο Κάστρο της Πάτρας, που πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει γενικώς. Μάλιστα ανάλογο περιστατικό έχει συμβεί κατά το παρελθόν και σε αρχαιολογικό χώρο της Αργολίδας (πάλι με Γάλλους), χωρίς να δημοσιοποιηθεί.

Ο φύλακας θεώρησε σωστό να κλειδώσει και να φύγει όταν τελείωσε το ωράριό του, αφήνοντας μέσα ένα ζευγάρι Γάλλους που έβαλαν τις φωνές, όταν κατάλαβαν πως δεν μπορούν να βγούν!

Μάλλον δεν περίμεναν οι τουρίστες πως υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και το πιο σίγουρο είναι πως δεν περίμεναν να μείνουν για αρκετή ώρα κλειδωμένοι, επειδή ο φύλακας σχόλασε και κλείδωσε τις πόρτες χωρίς να δει αν υπάρχει κανείς μέσα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες περίοικοι άκουσαν κάποιους να καλούν σε βοήθεια. Όταν κατέφθασαν στο ιστορικό μνημείο της πόλης, είδαν ένα ζευγάρι Γάλλων να φωνάζει βοήθεια στα αγγλικά.

Προφανώς οι τουρίστες είχαν μπει για περιήγηση στο κάστρο όμως ο φύλακας, που πιθανόν ή δεν τους είχε δει ότι μπήκαν ή τους ξέχασε (το πιθανότερο), κλείδωσε και έφυγε αφού τέλειωσε η βάρδιά του.

Άμεσα οι κάτοικοι ενημέρωσαν την Αστυνομία, περιπολικό κατέφθασε στο σημείο και ειδοποιήθηκε ο Δήμος Πατρέων και από εκεί ενημερώθηκε και ο φύλακας ώστε να ανοίξει την πόρτα και να ελευθερωθούν οι άτυχοι τουρίστες…