Την Παρασκευή 8/8/2014 και ώρα 11 το πρωί, στο Επιμελητήριο Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Γιάννη Καρβέλη και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτη Δαμούλου. Στην συνάντηση επίσης παραβρέθηκε ο Προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Άργους κ. Γιάννης Νώτης.
Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας εξωστρέφειας του ΟΑΕΔ για την προώθηση νέων προγραμμάτων που αφορούν αφενός μεν την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας , αφετέρου δε τον σχεδιασμό προγραμμάτων που θα αφορούν την επιχειρηματικότητα αλλά και την αναβάθμιση της Μαθητείας με την ενεργό συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων, ώστε με τη συμβολή τους να δημιουργηθούν Περιφερειακοί Χάρτες ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων που συνδέονται αποτελεσματικά με τις ανάγκες της αγοράς.
Η Συνάντηση είχε σκοπό την δικτύωση και τον συντονισμό μεταξύ των τοπικών αναπτυξιακών Φορέων απασχόλησης και κατάρτισης του Νομού, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση προσπάθειας γύρω από τα θέματα απασχόλησης, επιχειρηματικότητας και αναβάθμισης του μορφωτικού επιπέδου του ενεργού πληθυσμού της περιοχής.
Από τη πλευρά του ο κ. Δαμούλος αναφέρθηκε στα προγράμματα κατάρτισης που υλοποιεί το Επιμελητήριο Αργολίδας για επιχειρηματίες , ανέργους και εργαζομένους . Τόνισε ότι απώτερος στόχος είναι η διασφάλιση κατ’ αμοιβαίο τρόπο των συμφερόντων του άνεργου πληθυσμού, όσο και αυτών της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας με προοπτική ενίσχυσης της οικονομίας του Νομού.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τρόποι καταπολέμησης της ανεργίας μέσα από την εξεύρεση προγραμμάτων κατάρτισης και στήριξης της επιχειρηματικότητας , αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της γραφειοκρατίας που πραγματικά ταλανίζει τον επιχειρηματικό κόσμο.
Η συζήτηση κινήθηκε σε παρά πολύ καλό κλίμα και στο κοινό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν και οι δύο Φορείς είναι η υποχρεωτική γέφυρα που πρέπει να δημιουργηθεί μεταξύ φορέων που εκπροσωπούν τον επιχειρηματικό κόσμο και φορέων απασχόλησης, ενώ παράλληλα συμφώνησαν ότι αποτελεί υποχρέωση των Φορέων που διαχειρίζονται συγχρηματοδοτούμενους πόρους να αξιοποιούν κατά το μέγιστο τα κονδύλια προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.