ΚοινωνίαΑρχείο

Οι Σαμαρείτες Ναυπλίου φέρνουν σε επαφή τον πολίτη με τις πρώτες βοήθειες

Μία πρωτοβουλία ζωής από τους Σαμαρείτες Ναυπλίου οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν βιωματική επίδειξη πρώτων βοηθειών και τεχνικών Διάσωσης στην πολη του Ναυπλίου.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Ναυπλίου, πάντα κοντά στον άνθρωπο, διοργανώνει βιωματική υπαίθρια επίδειξη με θέμα την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τεχνικών διάσωσης ώστε θα δοθεί δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν σε επαφή με τις πρώτες βοήθειες . Η ενέργεια θα υλοποιηθεί στο περίπτερο του Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Φιλελλήνων, το Σάββατο 30/8/2014 από τις 19:00 έως τις 23:00. όπου συμπολίτες όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να προχωρήσουν οι ίδιοι σε εφαρμογή της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης σε πρόπλασμα. Παράλληλα, θα προβάλλεται βίντεο πληροφόρησης των δράσεων του Ε.Ε.Σ., με οπτικοακουστικό υλικό από πραγματικές αποστολές.

Τέλος, την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση πολιτών για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού καθώς και με ποια διαδικασία μπορεί να γίνει μέλος σε αυτή την μεγάλη οικογένεια. Σας περιμένουν να τους γνωρίσετε.