ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δέδες: Θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή

Η ορκωμοσία των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου ανοίγει επίσημα την αυλαία μιας νέας κρίσιμης φάσης στην πορεία του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας. Σε μια εποχή που οι πολίτες του τόπου μας εξακολουθούν να βιώνουν τις επιπτώσεις της βαθιάς και επώδυνης κρίσης, η Περιφέρειά μας οφείλει να αναζητήσει ταυτότητα και φυσιογνωμία και να εκκινήσει τον αναπτυξιακό της βηματισμό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Η θεσμική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» παραμένει στην Περιφέρειά μας ανολοκλήρωτη. Αναζητά την προώθησή της στην πράξη, μέσα από τη συνεχή διεκδίκηση προς την κεντρική εξουσία, την καθημερινή μάχη για την εμπέδωση της δημοκρατίας στη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της Περιφέρειας, την ενεργοποίηση των θεσμών διαβούλευσης και συμμετοχής των κοινωνικών φορέων και των πολιτών στα Περιφερειακά δρώμενα.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση στην πράξη της Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο, προς όφελος του λαού και της κοινωνίας, αποτελούν σήμερα τη μείζονα προτεραιότητα.

Στους κοινωνικούς και θεσμικούς αγώνες που ανοίγονται μπροστά μας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την καθιέρωση της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών και της Ανάπτυξης, με επίκεντρο τα αιτήματα των κοινωνικών φορέων της Περιφέρειάς μας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και τα στελέχη της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.