ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ποιος περιφερειακός σύμβουλος του Τατούλη κηρύχθηκε έκπτωτος;

Εξέπεσε του αξιώματος του περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου, ο Νίκος Γιαννακόπουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, που είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, έπειτα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.

Κατά της εκλογής του κ. Νίκου Γιαννακόπουλου είχαν καταθέσει ένσταση στο Διοικητικό Εφετείο, εκπρόσωποι των παρατάξεων του Οδυσσέα Βουδούρη, Γιάννη Μανώλη και Γιώργου Δέδε, επικαλούμενοι κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή, ως ιδιώτης εργολάβος στο πρόσφατο παρελθόν, του είχαν ανατεθεί και είχε εκτελέσει έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αίτηση των προσφευγόντων έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης και κατά της απόφασης αυτής, ο Ν. Γιαννακόπουλος δύναται να προσφύγει, εφόσον το επιθυμεί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τη θέση του Ν. Γιαννακόπουλου στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» από την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, Θεόδωρος Ντάνος. Ο Θ. Ντάνος θα κληθεί να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του, αμέσως μόλις κοινοποιηθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στην Περιφέρεια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Οδυσσέα Βουδούρη “η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει, πανηγυρικά, αλλά και δραματικά ταυτόχρονα, όσα κατήγγειλε η «Πελοπόννησος Πρώτα» πριν από τις εκλογές. Δηλαδή ό,τι στην Πελοπόννησο έδρασε και δρα ένα καλά οργανωμένο «Σύστημα», που με εμμονή υποστηρίζει ιδιοτελή συμφέροντα. Επίσης, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είχε ουσιαστικό κώλυμα εκλογιμότητας, εφόσον ακόμα και μόλις 20 μέρες πριν τις εκλογές, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης του ανέθεσε δημόσιο έργο, ύψους 166.787 ευρώ. Ενώ ο Περιφερειάρχης έχει αναθέσει στον έκπτωτο πλέον περιφερειακό σύμβουλο το τελευταίο 15μηνο έργα ύψους 492.637 ευρώ!

Η «Πελοπόννησος Πρώτα», ως αξιωματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρει πως θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο για πράξεις αδιαφανείς, παράτυπες και αντιδεοντολογικές του κ. Τατούλη, υλοποιώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις προς το λαό της Πελοποννήσου.