Site icon Αρχείο anagnostis.org

Μπλόκο στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου Ναυπλίεων

Μπλόκο στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου Ναυπλίεων

Το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων κατά την συνεδρίαση του ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου να μην μετέχει στην αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου.

Το δημοτικό Συμβούλιο κατά την διάρκεια της συζήτησης τάχτηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά καταδίκασε την μέθοδο με τον οποίο προωθείται η αξιολόγηση. Η ποσόστωση, αρίστων, μετρίων και ανεπαρκών υπαλλήλων, που προωθείται από τον Ν.4250/14 νομοτελειακά θα οδηγήσει σε προκατασκευασμένα αποτελέσματα και θα διαλύσει την έννοια της συλλογικότητας δημιουργώντας αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων καταργώντας τη συνεργασία και συναδελφικότητα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου.

Κατόπιν τούτου το συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να εκφράσει την αντίθεση του στο νέο τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων των Δήμων με βάση το Ν. 4250/14 που στόχο έχει την μισθολογική καθήλωση και την απόλυση εργαζομένων καθώς γίνεται με αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια.

Ζήτησε επίσης από το Δήμαρχο να απέχει από την εφαρμογή της Εγκυκλίου Δ/ΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326 για την αξιολόγηση του προσωπικού και σε ότι άλλο τον αφορά”.

Η πρόταση «πέρασε» με συναίνεση των παρατάξεων του κ. Γραμματικόπουλου και του κ. Κοκκινόπουλου ενώ ο κ. Πινάτσης εξέφρασε την αντίθεση του σε κάθε μορφή αξιολόγησης

Exit mobile version