ΟικονομίαΑρχείο

Έχω υπηρεσιακό αυτοκίνητο. Πάμε μια ψώνια;

Τέλος οι τσάρκες κια τα ψώνια με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Έχοντας εργαστεί στο δημόσιο ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, μεταξύ άλλων γνωρίζει ότι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν στους δρόμους μόνο για τον οποίο για τον οποίο υπάρχουν.
Πολλές φορές χρησιμοποιούνται είτε από υπαλλήλους, είτε από αιρετούς για τις δικές τους δουλειές, για τσάρκες ή για ψώνια.
Έβαλε λοιπόν στόχο να σταματήσει το προκλητικό αυτό φαινόμενο και έβγαλε συνεργεία στους δρόμους για ελέγχους σχετικά με την ορθή χρήση και λειτουργία των οχημάτων αυτών.
Όπως προέκυψε, ουκ ολίγοι ήταν αυτοί που παρανομούσαν. Στο τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, έγιναν 49 έλεγχοι σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δημοσίου και του Α’ και Β’ βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διαπιστώθηκαν, συνολικά, 39 παραβάσεις σε οχήματα των Ο.Τ.Α.
Σε πρώτη φάση, στους παραβάτες έγιναν συστάσεις και ενημέρωση για τις διαδικασίες νομιμότητας, ενώ, στη συνέχεια, πρόκειται να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.