ΑθλητισμόςΑρχείο

Καρφιά από τον Λουτσιάνο για την απομάκρυνσή του

Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα δεν έμεινε σιωπηρός έπειτα από την απομάκρυνσή του από τον πάγκο του Παναργειακού και τα “έχωσε” στην πρώην ομάδα του. Ο πρώην προπονητής τoυ Παναργειακου μίλησε στην «Ώρα των Σπορ», κανοντας λόγο για έξωθεν παρεμβάσεις στο έργο του από στελέχη της ομάδας του Άργους.

Αρχικά ο Λουτσιάνο δήλωσε:
«Εγώ δεν υποσχέθηκα ποτέ ότι θα γινόταν η ομάδα… Μπαρτσελόνα με 45-50 μέρες προπονήσεων! Σε αυτό που λένε, απαντούν τα αποτελέσματα. Κάναμε τρία επίσημα παιχνίδια, είχαμε δύο νίκες και μία ισοπαλία, όμως η ομάδα δεν τους άρεσε σε κανένα ματς! Δηλαδή, θα τους άρεσε αν στα τρία παιχνίδια είχαμε τρεις ήττες. Μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω! Δεν είναι δυνατόν να φεύγει ο προπονητής με τρία θετικά αποτελέσματα».

«Κάποιοι έλεγαν ότι η ομάδα δεν τρέχει. Ωστόσο, οι εργομετρικές εξετάσεις των ποδοσφαιριστών είναι άψογες, όπως μου είπε ο ειδικός, παρά το γεγονός ότι αργήσαμε να ξεκινήσουμε».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους της απόλυσής του:
«Αυτό που τους πείραξε περισσότερο, ήταν το γεγονός ότι δεν δεχόμουν παρεμβάσεις στη δουλειά μου. Από την αρχή της συνεργασίας μας, υπήρχαν τρία άτομα μέσα στην ομάδα που είχαν συνηθίσει με τους προηγούμενους προπονητές να έχουν λόγο στην ενδεκάδα και νόμιζαν ότι κι εγώ θα επέτρεπα αυτά τα πράγματα! Ο ένας έλεγε ότι είναι 40 χρόνια στο ποδόσφαιρο και ήθελε να φτιάχνει την ενδεκάδα. Ζήτησα να φύγει, όπως κι έγινε, όμως έμειναν οι άλλοι δύο, που είχαν μια οικονομική προσφορά στην ομάδα και επηρέαζαν τη διοίκηση. Έλεγαν, μάλιστα, ότι ο γυμναστής δεν… κάνει κι ότι η ομάδα δεν είχε τρεξίματα, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει».

Κλείνοντας ο 42χρονος τεχνικός ανέφερε:
«Ζω για την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές και προσπαθώ πάντα να πετύχω με καθαρό σκεπτικό. Η συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές και με τους συνεργάτες μου ήταν άψογη! Ακόμη και με μερικά άτομα από τη διοίκηση ήταν άριστες οι σχέσεις μου, όμως φαίνεται πως ούτε αυτό τους άρεσε. Ότι κι αν λένε, θεωρώ πως είναι γελοίο».