ΠολιτισμόςΑρχείο

Εργαστήριο του Harvard για τους φιλολόγους της Αργολίδας

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας (ΣΦΑ), προσφέρει προς τους φιλολόγους της Αργολίδας ένα εργαστήριο με θέμα «Οι ψηφιακές πηγές γνώσης και η συμβολή τους στο έργο του φιλολόγου». Το εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Νοεμβρίου και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 15 φιλόλογοι. Για τη συμμετοχή απαιτείται μόνο η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://chsworkshop.wufoo.com/forms/z72bf120h1gvvc/ και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την ημέρα και την ώρα υποβολής της αίτησης.

Το εργαστήριο έχει σκοπό να εισαγάγει τους Έλληνες φιλολόγους (ΠΕ02, ΠΕ06, κ.λπ.) στις έννοιες ψηφιακός εγγραμματισμός (digital literacy) και πληροφοριακή παιδεία (ευχέρεια/επάρκεια στη χρήση των ψηφιακών πηγών γνώσης -information fluency) και εστιάζει σε έγκυρες και αξιόπιστες ψηφιακές πηγές ανθρωπιστικού περιεχομένου, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα εξοικειωθούν με τρόπους αναζήτησης καθώς και με το ψηφιακό περιβάλλον των πηγών ελεύθερης πρόσβασης αλλά και με πηγές της ψηφιακής βιβλιοθήκης του Harvard, στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, καθώς και με άλλα ψηφιακά εργαλεία, διαθέσιμα προς αξιοποίηση στο εκπαιδευτικό τους έργο.

Το εργαστήριο θα συντονίσουν οι Ματίνα Γκόγκα, Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος – Αρχειονόμος, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Ανθός του Φουγάρου, MSc στην Πολιτισμική Πληροφορική, και Γιώργος Τράπαλης, γλωσσολόγος, υπεύθυνος της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής και Έντυπης Ενημέρωσης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μέλος της Ομάδας Υποστήριξης Ψηφιακού Αρσακείου.

Το εργαστήριο προσφέρεται δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών και να επικοινωνείτε με τη Ματίνα Γκόγκα στα τηλέφωνα 2752047030 και 27520 47040 ή στο email: [email protected]