Site icon Αρχείο anagnostis.org

Jazz βραδιά με τους Ο3 στο Kandisky

Οι Ο3 Jazz Quartet έρχονται να μας χαρίσουν μία ξεχωριστή μουσική βραδιά στο Kandisky Grand Cafe στο Άργος, το Σάββατο 11/10, και ώρα 22:00. 

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Γιώργο Σταυρουλάκη: Κιθάρα Μιχάλη Ευδαίμων: Ηλ. μπάσο Δημήτρη Κλωνή: Τύμπανα Βαγγέλη Παρασκευαΐδη: Βιμπράφωνο
 

Οι O3 άρχισαν ως ένα κιθαριστικό jazz trio με ύφος, διάθεση και ηχοχρώματα που ανήκουν στο ευρύ φάσμα της σύγχρονης jazz. Εμπνευσμένοι από την καλλιτεχνική διάθεση και δημιουργικότητα σύγχρονων τριμελών σχημάτων όπως αυτά των Adam Rogers, Tim Miller και Kurt Rosenwinkel.

Οι O3 επιδίδονται στην απόδοση τόσο δικών τους συνθέσεων όσο και jazz standards του κλασσικού και του μοντέρνου ρεπερτορίου, διαμορφωμένες με το δικό τους ήχο, άποψη και αισθητική. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και μελωδικότητα και δίνουν έμφαση στην σύνθεση και στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση, προσδίδοντας μεγάλο εύρος δυναμικών και μουσικών χρωμάτων με προφανείς επιρροές από σύγχρονους jazz καλλιτέχνες όπως οι: Adam Rogers, Steve Swallow, Eric Harland, Tim Miller, Kurt Rosenwinkel.

Από τη μόρφωση τους τον Μάιο του 2012, οι O3 έχουν κινήσει το ενδιαφέρον της εγχώριας jazz σκηνής, τόσο λόγω της μουσικής τους όσο και για την εκπαιδευτική δράση των μελών τους, συμμετέχοντας ήδη σε εγχώρια art και jazz festivals (Vaultage Open September, World Jazz Festival 2012, 1st YouGroove Festival, Γυάλινο UpStage Jazzy February, Frank Zappa For Ever). Οι O3 έχουν ηχογραφήσει τον 1ο τους δίσκο με τίτλο “Supercharged”, ο οποίος κυκλοφορεί από την The Sound of Everything. Το Supercharged περιέχει 9 original συνθέσεις, την διασκευή του Teardrop των Massive Attack, και την διασκευή του γνωστού jazz standard Night and Day.

Ύστερα από το φεστιβάλ αφιερωμένο στον Frank Zappa που έγινε στο Half Note τον Απρίλιο του 2014 στο σχήμα προστέθηκε και ο Βαγγέλης Παρασκευαΐδης στο βιμπράφωνο

Exit mobile version