ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Συναδελφικά μαχαιρώματα με φόντο την προεδρία της ΠΕΔ

Άρχισαν τα “εμφύλια μαχαιρώματα” με φόντο την προεδρία της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Πελοποννήσου, με πρωταγωνιστές τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και τον δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο. 

Την αρχή έκανε ο Παναγιώτης Νίκας δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Καμπόσο για την προεδρία, αφήνοντας αιχμές για συναδέλφους του δημάρχους, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “σκύβουν τη μέση και το κεφάλι“. 

Ο Δημήτρης Καμπόσος με τη σειρά του “καρφώνει” τον δήμαρχο Καλαμάτας, ισχυριζόμενος ότι ο συνάδελφός του και προερχόμενος από την ίδια παράταξη, Παναγιώτης Νίκας, δεν έχει μάθει να χάνει.

Οι πρόσφατες εκλογές της ΠΕΔ ανέδειξαν νικήτρια την “Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση“, με τον Δημήτρη Καμπόσο να συγκεντρώνει τους περισσότερους ψήφους (45), αλλά η ανταρσία του Νίκα φέρνει νέα τροπή στα πράγματα, βάζοντας ενδεχομένως στο παιχνίδι της εξουσίας και τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, ο οποίος βλέπει τις ελπίδες του για διεκδίκηση της προεδρίας να αναπτερώνονται.

Μένει να δούμε αν ο Παναγιώτης Νίκας θα τραβήξει το σκοινί μέχρι τέλους, ή θα πειστεί να υποχωρήσει και να δεχθεί την υποψηφιότητα Καμπόσου, ενώ παράλληλα ερωτηματικό μένει η στάση που θα κρατήσουν οι τρεις εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔ, όπως επίσης και ο ανεξάρτητος δήμαρχος της Σπάρτης.