ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μικροκομματικά παιχνίδια με το Κοινωνικό Ιατρείο Ναυπλίου;

Τακτικές και πολιτικές κομματάρχη καταγγέλει η συντονιστική επιτροπή της ΑΥΡΑ με αφορμή τη στελέχωση του Κοινωνικού Ιατρείου Ναυπλίου. Ο λόγος για τη καταγγελία αυτή στάθηκε η επιστολή-κάλεσμα του αντιδημάρχου Ναυπλίου Ραφαήλ Μπαρού προς τους ιατρούς του Δήμου, προκειμένου αυτοί να δηλώσουν διαθεσιμότητα για το νεοσύστατο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων, παρακάμπτοντας τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης του Παντελή Κοκκινόπουλου:  

“Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την επιστολή-κάλεσμα που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Ναυπλίου κ. Μπαρού στους Ιατρούς του Δήμου, καλώντας τους να δηλώσουν διαθεσιμότητα για τη στελέχωση του Κοινωνικού Ιατρείου.

Πάγια θέση της παράταξής μας είναι ότι τα αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία πρέπει να είναι δωρεάν, δημόσια και προσβάσιμα σε όλους χωρίς περιορισμούς. Πόσο μάλιστα στις σημερινές συνθήκες βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης, απόρροια της σκληρής αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής που με περισσό ζήλο εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λειτουργία και η στελέχωση του Κοινωνικού Ιατρείου πρέπει να είναι αποκλειστικής ευθύνης των επιστημονικών φορέων. Ο Δήμος, η Εκκλησία και άλλοι φορείς συνεισφέρουν όπου και όταν τους ζητείται για την στήριξη της λειτουργίας του.  Αυτό για να μπορεί να επιτελεί το κοινωνικό του έργο απρόσκοπτα και χωρίς υποψίες ότι λειτουργεί σαν πεδίο υποκλοπής ψήφων και εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων.

Καταγγέλλουμε τον κ. Μπαρού για τακτικές και πολιτικές κομματάρχη γιατί παρόλο που συστάθηκε επιτροπή με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διερεύνηση της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου υπό την αιγίδα των επιστημονικών συλλόγων, αυτός την αγνόησε και αυθαίρετα απέστειλε ανοιχτή επιστολή-κάλεσμα στους Ιατρούς, δηλώνοντας για επικοινωνία το τηλέφωνό του και το τηλέφωνο του ιδιαίτερου του Υφυπουργού Αθλητιμού κ. Ανδριανού.”
 
ΥΓ. Η ΑΥΡΑ εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι εσφαλμένα και από κακή πληροφόρηση ταυτίστηκε το πρόσωπο του κυρίου Μανώλη, αποσπασμένου στο γραφείο του Βουλευτή Ανδριανού με τον κύριο Μανώλη, υπάλληλο στο γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας του Δήμου, υπεύθυνο για πληροφορίες για το Κοινωνικό Ιατρείο.