ΟικονομίαΑρχείο

Ενδιαφέρουσα η ημερίδα με τον Αλέξη Μητρόπουλο στο επιμελητήριο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας,  13 Οκτωβρίου 2014, η ημερίδα με θέμα «Το μέλλον των Μισθών και των Συντάξεων – Εργασιακά Δικαιώματα» στο Επιμελητήριο Αργολίδας, στο Άργος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Εργατολόγος και καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ συμμετείχε και ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας, εξειδικευμένος σε συνταξιοδοτικά θέματα.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από συμπολίτες μας που αναζητούσαν απαντήσεις για τις ραγδαίες αλλαγές που επέρχονται στο Ασφαλιστικό, ο κ. Μητρόπουλος και ο κ. Τεμπονέρας απάντησαν διεξοδικά σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων, με τρόπο εμπεριστατωμένο και επιστημονικό.
 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Μητρόπουλο και τους συνεργάτες του, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Διοίκησης  προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες της Αργολίδας για το σημαντικό και επίκαιρο αυτό θέμα όπως είναι το ασφαλιστικό και οι συντάξεις που θα τεθεί σε ισχύ με νόμο από 1-1-2015.

Ο κ. Μητρόπουλος παρουσίασε με μελανά χρώματα τις επερχόμενες αλλαγές στα ζητήματα των μισθών και των συντάξεων. Οι ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την αρχή του χρόνου και θα διαρκέσουν έως και το 2021, καθορίζουν το όριο της κατώτατης σύνταξης στα 360 ευρώ και αφορά όλους τους συνταξιούχους σημερινούς και μελλοντικούς. Το υπόλοιπο κομμάτι του ποσού της σύνταξης  που αναλογεί στον καθένα θα το καλύψουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ ταυτόχρονα, μειώνεται το ύψος της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά ενάμιση δις ευρώ.
 

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο νόμος όπως τέθηκε ήδη σε εφαρμογή από 1-7-2014, αναφέρει πως το κράτος δεν εγγυάται ούτε ένα ευρώ εφόσον λειτουργεί η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος  για το συγκεκριμένο είδος συντάξεων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Σύριζα κ. Δημήτρης Κοδέλας, ο Πρόεδρος ΟΕΒΕ Αργολίδας κ. Παναγιώτης Μακρής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους κ. Αντώνης Καλοθέου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου κ. Γιώργος Παϊβανάς, και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου ο κ. Ραφαήλ Μπαρού.