ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Βελτιωμένη ενημέρωση ζητά η “Άλλη Πρόταση”

Κατατέθηκε από την Άλλη Πρόταση αίτημα (αρ πρωτ.30025/10-10-2014) προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι δημοτικές παρατάξεις για τα θέματα που υποβάλλονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανεξάρτητα από το αν αυτά επιλέγονται  με την παρούσα διαδικασία να μπουν στην ημερησία διάταξη των συνεδριάσεων.

Η πρακτική αυτή είναι υποχρεωτική από το νόμο και εφαρμόζοντάς την διασφαλίζεται η πληρέστερη ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για τα αιτήματα που απασχολούν πολίτες φορείς και άλλες δημοτικές παρατάξεις. Κατ επέκταση αναβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς έχοντας γνώση όσων φθάνουν προς συζήτηση,  υπάρχει πλήρης εικόνα των θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και θέτονται συλλογικά οι προτεραιότητες. Συνάμα ενεργοποιούνται όλοι οι σύμβουλοι και διασφαλίζεται η δίκαιη επιλογή των αιτημάτων.

Οι αιτήσεις δεν απευθύνονται μόνο στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μα  στους Δημοτικούς συμβούλους στο σύνολο και η επιλογή ή απόρριψη των θεμάτων είναι μια συλλογική ευθύνη.

Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν το φαινόμενο της αποσόβησης αιτημάτων για την ένταξή τους στην ημερησία διάταξη και αυτό δε συνάδει με τις βασικές αρχές δημοκρατίας και λειτουργίας του Δήμου.

Προτείναμε για την ταχύτερη ενημέρωσή, ο Δήμος να δημιουργήσει ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κάθε δημοτικό σύμβουλο και από εκεί να γίνεται κάθε συμπληρωματική ενημέρωση πάνω σε συγκεκριμένες πλατφόρμες. Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει η δημιουργία θυρίδων των δημοτικών παρατάξεων στο Δημαρχείο και από εκεί να λαμβάνεται η ενημέρωση.