ΚοινωνίαΑρχείο

Βράβευση για 1ο ΕΠΑΛ Άργους στην Κροατία

Δύο νέα βραβεία προστέθηκαν στο παλμαρέ ελληνικών νεανικών ταινιών που ταξιδεύουν σε φεστιβάλ του εξωτερικού με ευθύνη της Camera Zizanio. Το ένα μάλιστα αφορά το 1ο ΕΠΑΛ Άργους και την ταινία “Μαμά μην κλαίς, θα τα λέμε στο Skype”. Η βράβευση έγινε στο 3ο Dubrovnik Film Festival (DUFF) Κροατίας που έγινε από τις 17 ως τις 20 Οκτώβρη 2014, χωρίς την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Η μικρού μήκους ταινία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ και πραγματεύεται την μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε ένα άρθρο του δημοσιογράφου Απόστολου Λυκεσά. Η ταινία έχει βραβευτεί άλλες δυο φορές. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας (1ο Βραβείο) όπως και στο Διεθνές φεστιβάλ ΑRTFOOLS (3o Βραβείο).

Επίσης βραβεύτηκε και η ταινία “Ονειρεύομαι, δεν υποχωρώ, ζω”, του 6ου Γυμνασίου Πάτρας, στην κατηγορία των animation.

Στο DUFF είχαν επιλεγεί συνολικά έξι ταινίες από την Ελλάδα. Μια μεγάλη ομάδα παιδιών και εκπαιδευτικών εκπροσώπησε τις ταινίες στο Ντουμπρόβνικ και έτυχαν της θερμής φιλοξενίας των διοργανωτών από την Κροατία.

Δυστυχώς, λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν ήταν δυνατή η παρουσία παιδιών και εκπαιδευτικών του Άργους στο Ντουμπρόβνικ, για την παραλαβή του βραβείου.

Θυμηθείτε την ταινία.