ΚόσμοςΑρχείο

Η μπλε μπύρα που παρασκευάζεται από λιωμένο παγόβουνο!

Οι Γιαπωνέζοι είναι πολύ μπροστά και το έχουν αποδείξει! Αυτή τη φορά αποφάσισαν να κατακτήσουν και την αγορά της μπύρας με μια έμπνευση που ήδη κάνει θραύση στην εγχώρια αγορά, και θέλει να κατακτήσει και τις αγορές του εξωτερικού. 

Μία νέα μπλε μπύρα ονόματι “Abashiri Brewery’s Okhotsk Blue Draft“, φιλοδοξεί να κατακτήσει τον κόσμο με το χρώμα αλλά και με τη γεύση της.
 

Η μπύρα παρασκευάζεται από λιωμένο παγόβουνο από τη θάλασσα του Okhotsk, τοπικά λουλούδια και μπλε φύκια. Η εμφάνισή της ξεφεύγει εντελώς από τα στερεότυπα και θυμίζει γαλάζια λίμνη κλεισμένη σε μπουκάλι.

Το παν όμως σε μια μπύρα είναι η γεύση. Σύμφωνα με αυτούς που την έχουν δοκιμάσει είναι αρκετά γλυκιά, αφού περιέχει και πολλές δόσεις κινέζικης γλυκοπατάτας, ενώ ο πλούσιος αφρός της δημιουργεί την εντύπωση κυμάτων στην επιφάνεια της θάλασσας!
 

Στην Ιαπωνία είναι ήδη αρκετά δημοφιλής, ενώ οι πρώτοι εκτός συνόρων δοκιμαστές της, προς το παρόν, είναι οι Αμερικάνοι. Η τιμή της είναι κομματάκι τσουχτερή, αφού κοστίζει περίπου 8 δολάρια το μπουκάλι, αλλά αξίζει τον κόπο, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί της αλλά και όσοι την έχουν δοκιμάσει.
 

Στην υγειά σας!