ΟικονομίαΑρχείο

Back to school με τον Α. Ζαχαρία στο 1ο και το 3ο ΓΕΛ Άργους

Στο πλαίσιο της δράσης BACK TO SCHOOL (κατά την οποία Έλληνες – στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ, επισκέπτονται σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ιδιαίτερης πατρίδας τους) ο κ. Αναστάσιος Ζαχαριάς μίλησε στο 3ο  και στο 1ο Γενικό Λύκειο Άργους, στις 22 και στις 24 Οκτωβρίου 2014 αντίστοιχα. Ο ομιλητής ενημέρωσε τη Γ’ τάξη των δύο σχολείων, συνολικά 200 μαθητές, για την επαγγελματική του διαδρομή στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Ο κ. Αναστάσιος Ζαχαριάς είναι από τα Φίχτια Αργολίδας και απασχολείται στις υπηρεσίες της ΕΕ τα τελευταία 6 χρόνια. Έχει ήδη εργαστεί στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το 2012 συμμετέχει σε διεθνείς αποστολές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης. Εδώ και 3 μήνες υπηρετεί ως προϊστάμενος διοίκησης στην Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σιγκαπούρη.
 

Η σχολική νεολαία παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις του κ. Ζαχαριά, ο οποίος λίγα χρόνια πριν είχε περάσει από τα ίδια θρανία, συζήτησε μαζί του, πήρε σαφείς απαντήσεις για τη δυνατότητα μίας τόσο ενδιαφέρουσας σταδιοδρομίας και συμμετείχε με ενθουσιασμό στο κουίζ με ερωτήσεις σχετικά με την ΕΕ. Εξίσου ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί για τις δυνατότητες αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως το ERASMUS +, και γενικότερα ευρωπαϊκής πληροφόρησης χρήσιμης στο πλαίσιο του διδακτικού τους έργου.