ΨυχαγωγίαΑρχείο

Η Γκόλφω του 1ου ΕΠΑΛ Άργους-Ολόκληρη η ταινία

Το Δεκέμβριο του 2012 στα πλαίσια της 12ης Camera Zizanio του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους, το 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ είναι το πρώτο σχολείο που τιμήθηκε με το Βραβείο “Νίκος Καβουκίδης” για τη συστηματική και επίμονη προσήλωσή του στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.  To βραβείο συνίσταται στην παροχή επαγγελματικού τεχνικού εξοπλισμού για το γύρισμα της επόμενης ταινίας του σχολείου σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Έτσι λοιπόν γεννήθηκε η “ΓΚΟΛΦΩ“, η ταινία που γυρίστηκε στα πλαίσια του “Βραβείου Νίκος Καβουκίδης”, με τη συνδρομή του γνωστού σκηνοθέτη.

Ο Νίκος Καβουκίδης πολυβραβευμένος Διευθυντής Φωτογραφίας και Σκηνοθέτης, είχε ενεργό συμμετοχή σε όλα τα στάδια και μεταβάσεις του ελληνικού κινηματογράφου: από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο φιλμ, το σινεμασκόπ, την αναλογική και ψηφιακή τεχνολογία. Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους με τη βοήθεια του Νίκου Καβουκίδη, του Σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού Διευθυντή της Camera Zizanio κ. Νίκου Θεοδοσίου και του τεχνικού κ. Γιάννη Τσολάκη κινηματογράφησαν την ταινία τους, στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε στο σχολείο με τον τίτλο: “ΓΚΟΛΦΩ” του Σπυρίδωνος Περεσιάδη.

Ένα έργο Ελληνοκεντρικό, ταυτισμένο με τον τόπο και τη θεατρική μας παράδοση, που εμπεριέχει νοσταλγία, αθωότητα και στοιχεία βουκολικού δράματος. Ένας έρωτας, ένας όρκος, μια προδοσία, ο θάνατος. Γραμμένο από τον Σπυρίδωνα Περεσιάδη στα τέλη του 19ου αιώνα. Η ταινία γυρίστηκε στους χώρους του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους όπως και στο στούντιο εικόνας και ήχου που δημιουργήθηκε από τους μαθητές στους χώρους του συγκροτήματος. Τα σκηνικά κατασκευάστηκαν από ομάδα μαθητών και καθηγητών. Όλοι οι συντελεστές απόλαυσαν ένα ξεχωριστό μάθημα κινηματογράφου ή masterclass όπως συνηθίζεται να λέγεται από τους ειδικούς. Το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Άργους) στήριξε ενδυματολογικά την προσπάθεια και με το χορευτικό του τμήμα, συμμετείχε στα γυρίσματα.

Δείτε ολόκληρη την ταινία