ΟικονομίαΑρχείο

Video.Τα αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου ταξίδεψαν στο Παρίσι

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δήλωσαν οι Πελοποννήσιοι παραγωγοί από τη συμμετοχή τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη SIAL (Salon International de l’ Agroalimentaire) στο Παρίσι, την κορυφαία διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών, η οποία προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών απ’ όλο τον κόσμο.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής στήριξε την εξωστρέφεια των Πελοποννησιακών προϊόντων, με στόχο να βελτιώσει την αναγνωρισιμότητα της εξαιρετικής ποιότητάς τους, να προκαλέσει διεθνείς συνεργασίες των παραγωγών, ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους και την τοπική οικονομία της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των παραγωγικών φορέων όλης της Πελοποννήσου. Αποτέλεσμα των δράσεων αυτών είναι η «Μυθική Πελοπόννησος» να έχει αυξήσει το επίπεδο αξιοπιστίας και αναγνωρισιμότητάς της σε κρίσιμο βαθμό, ώστε να προσελκύει πλέον το διεθνές ενδιαφέρον για συνεργασίες ιδιωτών και φορέων.

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας παρουσίασαν τα εξαιρετικά και καινοτόμα προϊόντα όλης της Πελοποννήσου, χαρακτήρισαν άκρως επιτυχημένη της δράση της Περιφέρειας και εξήραν τη συνέπεια της συμμετοχής της σε διεθνείς εκθέσεις, «μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε ολοένα και περισσότερες αγορές» όπως τόνισαν στις δηλώσεις τους.

Την εξωστρεφή στρατηγική των επιχειρήσεών τους τόνισαν επίσης οι Πελοποννήσιοι παραγωγοί, σε επίπεδο που φτάνει μάλιστα το 80-90% σε πολλές περιπτώσεις, και κάλεσαν την Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίσει να συμμετέχει σε αυτές τις εκθέσεις.  

Δείτε και το σχετικό βίντεο: