ΠολιτισμόςΑρχείο

Video. Αρχαίο Θέατρο Άργους – Εδώλια σκαλισμένα στο βράχο

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα για το Αρχαίο Θέατρο του Άργους με τίτλο “Εδώλια Σκαλισμένα στο Βράχο“, που μεταδόθηκε εχθές τηλεοπτικά και από την Βουλή Τηλεόραση.

Πρόκειται για μια περιπλάνηση στους χώρους του αρχαίου θεάτρου του Άργους με οδηγούς τους αρχαιολόγους Jean Charles Moreti, την Άλκηστη Παπαδημητρίου, και την αρχιτέκτονα αναστηλωτή Άννα Χλέπα. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ 
Σενάριο – Σκηνοθεσία – Μοντάζ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΖΕΡΒΑΣ 
Φωτογραφία ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ
Ήχος ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΤΑΓΑΣ
Μουσική ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΩΛΗΣ
Δ/νση – Εκτέλεση Παραγωγής ΤΖΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 
Συμπαραγωγή ΔΙΑΖΩΜΑ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΕΡΒΑΣ FILM PRODUCTIONS 
VOX DOCUMENTARIES 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Σύντομο βιογραφικό του σκηνοθέτη:

Ο Γιώργος Ζέρβας γεννήθηκε το 1960 στην Πρόσυμνα Αργολίδας. Στην Αθήνα σπούδασε χημεία (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και κινηματογράφο (Σχολή Σταυράκου). Στο Παρίσι συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στον κινηματογράφο (Sorbonne, Paris I) και σκηνοθεσία δημιουργικού βίντεο (Ecole Nationale Superieure des Arts Decoratifs).

Εργάζεται ως σκηνοθέτης – παραγωγός ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ταινίες του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και φεστιβάλ ανά τον κόσμο όπως για παράδειγμα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Μασσαλία, Στρασβούργο, Μόναχο, Νέα Υόρκη, Ρώμη, Βαρκελώνη, Κάρλοβυ Βάρυ, Κωνσταντινούπολη, κ.α.