ΡεπορτάζΑρχείο

Συνεχίζονται οι εργασίες στον πεζόδρομο

Συνεχίζονται οι εργασίες στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο.

Από το πρωί της Τρίτης οι εργασίες συνεχίζονται στο σημείο που ενώνεται το παλιό τμήμα του Πάρκου Κολοκοτρώνη με το καινούργιο  που περνάει μπροστά από το Δεσποτικό. Επίσης ολοκληρώθηκε πρόσφατα ο καινούργιος αγωγός που ανοίχτηκε κατά μήκος του τμήματος στο Πάρκο Κολοκοτρώνη για να περάσουν καινούργια καλώδια για τα νέα φωτιστικά σώματα. Επίσης, ξεπεράστηκαν και τα προβλήματα με τα όμβρια που είχαν προκύψει κατά την κατασκευή του έργου.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει στον «Αναγνώστη» ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, με αφορμή τα αυτοκίνητα που σταθμεύουν στο καινούργιο πλακόστρωτο τμήμα που φτάνει μέχρι την 11η, ο πεζόδρομος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα κλείσει με κολονάκια, ώστε η στάθμευση να περιοριστεί μόνο στα κάθετα της Σιδαηράς Μεραρχίας δρομάκια.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο πεζόδρομος της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διασχίζει της οδούς Πολυζωίδου και Συγγρού οι οποίες είναι οδοί κίνησης οχημάτων δημιουργώντας ένα είδος «πεζογέφυρας» ελαφρώς υπερυψωμένης με ειδική σήμανση για προτεραιότητα στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων έναντι των αυτοκινήτων. Στην ανάπλαση, περιλαμβάνεται αστικός εξοπλισμός, αλλά και δενδροφύτευση.

Θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα και θα αντικατασταθούν τα υπάρχοντα παλιά φωτιστικά στο ήδη διαμορφωμένο τμήμα της οδού .Επίσης κατασκευάστηκε ήδη η πέργκολα στην αρχή της Σιδηράς Μεραρχίας, έτσι ώστε να είναι ελκυστική η είσοδος στον πεζόδρομο που οδηγεί στο κέντρο της παλιάς πόλης. Στη μελέτη προβλέπεται ειδική μέριμνα για την κίνηση των ΑΜΕΑ (ράμπες, λωρίδα κίνησης τυφλών κ.α.).

Η πλακόστρωση της  οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου  ενοποιεί ουσιαστικά το κέντρο του Ναυπλίου (κόμβος Ενδεκάτης) με το κέντρο της παλιάς πόλης (Πλατεία Συντάγματος).
Το έργο κοστίζει  1.537.500 ευρώ, χρήματα που προέρχονται από  ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.