ΚόσμοςΑρχείο

Βίντεο-Σοκ. Οι τζιχαντιστές ρίχνουν και τα μωρά στον πόλεμο!

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει προπαγανδιστικό βίντεο το οποίο αποδίδεται στο ISIS, στο οποίο απεικονίζονται παιδιά μικρής ηλικίας , τα οποία φέρονται να είναι από το Καζακστάν, να εκπαιδεύονται στη χρήση όπλων και να απειλούν τους απίστους με σφαγή. 

Το βίντεο, το οποίο φέρει και αγγλικούς υποτίτλους, κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, θεωρείται ότι αποτελεί παραγωγή του κλάδου media/ προπαγάνδας του ISIS, Al Hayat Media Center. 

Στο βίντεο εμφανίζεται επίσης ένας άνδρας ο οποίος φαίνεται να αποτελεί εκπαιδευτή ή δάσκαλό τους, ο οποίος αναφέρει ότι τα παιδιά ολοκλήρωσαν τα μαθήματά τους πάνω στο Κοράνι και ότι προχωρούν σε στρατιωτική εκπαίδευση. «Με τη βοήθεια του Αλλάχ, είναι η επόμενη γενιά. Είναι αυτοί που θα συνταράξουν τη Γη και θα διασπείρουν αυτή την πολύτιμη θρησκεία (χρησιμοποιείται ο όρος Dīn ), σε κάθε γωνία της» απεικονίζεται να λέει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, το ISIS φαίνεται να προβαίνει σε εκτεταμένες εκστρατείες στρατολόγησης παιδιών στις περιοχές τις οποίες έχει υπό τον έλεγχό του, τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο σε βοηθητικό ρόλο, όσο και στην πρώτη γραμμή ως μαχητές. 

 

ΠΗΓΗ