ΑθλητισμόςΑρχείο

Γιατί μπήκε λουκέτο στην ομοσπονδία του χόκεϊ;

Με ένα λακωνικό δελτίο τύπου ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός έδωσε ένα τέλος στην Ελληνική Ομοσπονδία του Χόκεϊ.

Όπως αναφέρεται:
«Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, ανακαλείται η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ».

Η αιτιολογία για το λουκέτο είναι ότι δεν συμπληρωνόταν ο απαιτούμενος αριθμός σωματείων, καθώς για τη σύσταση μίας ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, από τα οποία θα πρέπει να είναι ενεργά τουλάχιστον τα 15 από αυτά.

Από τα 11 σωματεία που εμφανίζονται στην επαρχία τα 4 βρίσκονται στην πόλη του Άργους (Δείτε ΕΔΩ), ενώ εμφανίζεται να γίνονται και εφηβικοί αγώνες σε δύο ομίλους, ανάμεσα σε 12 τοπικές ομάδες.

Το Χόκεϊ επί χόρτου έγινε γνωστό για πρώτη φορά στην χώρα μας στην Ολυμπιάδα του 2004, όπου αναγκαστικά έπρεπε να παρατάξουμε μία εθνική ομάδα, αν και κατά γενική ομολογία άσχετοι με το άθλημα.

Στη συνέχεια έγινε μια προσπάθεια για την ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το site της ομοσπονδίας του χόκεϊ έχει να ενημερωθεί από το 2011, και γενικά οι πληροφορίες για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και την εξέλιξη του συγκεκριμένου αθλήματος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι συγκεχυμένες και δίνονται με το σταγονόμετρο.

Με βάση τις πληροφορίες μας, όντως διεξάγονταν ορισμένοι αγώνες, ωστόσο φέρεται να προκύπτει κάποιο ζήτημα με την μοριοδότηση των μαθητών, καθώς κάποιοι από αυτούς που λαμβάναν μέρος σε αγώνες έπαιρναν κανονικά το bonus ενώ κάποιοι άλλοι δεν το έπαιρναν.

Για το θέμα της μοριοδότησης πραγματοποιείται έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενώ έχει επιληφθεί και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Αποστάσεις κράτησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος σχολιάζοντας αυτή τη εξέλιξη ως εξής:
«Πλέον έχουμε μία ολομέλεια μικρότερη κατά τέσσερα μέλη. Σίγουρα μας λυπεί όταν φεύγουν ολυμπιακά αθλήματα, αλλά από την άλλη και ο Υφυπουργός αθλητισμού κάνει τη δουλειά του και όσα προβλέπει ο νόμος. Ως Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε ότι κάθε ομοσπονδία έχει δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη αν θεωρεί ότι αδικείται, όμως σίγουρα θα πρέπει να φροντίζει τα του οίκου της, δηλαδή να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της».