ΠολιτικήΑρχείο

Συμφωνεί και ο Μανιάτης με τα υδατοδρόμια

Την σύμφωνη γνώμη του εξέφρασε και ο Γιάννης Μανιάτης σχετικά με την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στην Αργολίδα. Ήδη έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία καθώς οι εταιρίες έχουν έρθει σε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να δημιουργηθεί σταδιακά ένα δίκτυο υδατοδρομίων στο νομό.

Προς το παρόν υπογράφθηκε η απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την υλοποίηση του πρώτου Υδατοδρομίου στη χώρα μας, το οποίο θα γίνει στην στην Κέρκυρα.  Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής είχε συνεργασία με την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» εκπροσωπούμενη από τους Τάσο Γκόβα και Ανδρέα Καροτσιέρη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Γιάννης Μανίατης υπάρχουν οι προοπτικές ώστε να δημιουργηθούν πέντε υδατοδρομια στο Νομό Αργολίδας, και συγκεκριμένα σε Ναύπλιο, Νέα Κίο, Επίδαυρο, Ερμιόνη και Πορτοχέλι. Επίσης αυτό το δίκτυο θα μπορούσε να συνδεθεί και με τα κοντινά νησιά Ύδρα, Σπέτσες και Πόρο. 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Υπάρχουν σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων και στην περιοχή της Αργολίδας. Οι προοπτικές αυτές ήδη δρομολογούνται για τις περιοχές Άργους (Νέα Κίος), Ναυπλίου, Επιδαύρου, Πορτοχελίου, Ερμιόνης ενώ ανάλογες προοπτικές διανοίγονται για γειτονικές περιοχές όπως της Ύδρας, των Σπετσών και του Πόρου.

Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τους επενδυτές και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε μετά την Κέρκυρα που πρώτη ξεκίνησε σε όλη την Ελλάδα, η Αργολίδα να αποτελέσει την περιοχή ανάπτυξης των επόμενων υδατοδρομίων. Είμαι αισιόδοξος ότι με την ενότητα όλων των δυνάμεών μας θα τα καταφέρουμε.»