Site icon Αρχείο anagnostis.org

53 συλλήψεις σε 5 νομούς της Πελοποννήσου

10 συλλήψεις στην Αργολίδα έπειτα από Αστυνομική Επιχείρηση

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την Τρίτη (25.11.2014) έως και την Παρασκευή (28.11.2014), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια εβδομήντα εννέα (1079) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια πέντε (805) ήταν ημεδαποί και διακόσια εβδομήντα τέσσερα (274) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια δεκαπέντε (815) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) άτομα, από τα οποία ογδόντα δύο (82) ήταν ημεδαποί και ενενήντα έξι (96) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα τρία (53) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 
Εξιχνιάστηκε, μία (1) υπόθεση κλοπής σε αποθήκη ημεδαπού στις Αμυκλές Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες εξήντα επτά (367) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεκαέξι (16) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δεκατέσσερις (14) παραβάσεις της νομοθεσίας περί Εκδιδομένων με Αμοιβή Προσώπων, δύο (2) παραβάσεις για Επαιτεία, μία (1) παράβαση περί Μέτρων Προστασίας Ανηλίκων και μία (1) παράβαση για υποκλοπή μεταφορικού έργου, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

· Ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -5,3- γραμμαρίων, στην Αργολίδα.
· Εκατόν είκοσι (120) μέτρα, καλωδίου ρεύματος, στην Αργολίδα.
· Δέκα (10), πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, στη Λακωνία.
· Ποσότητα λαθραίου καπνού βάρους -1.130- γραμμαρίων και εξήντα έξι (66) αυτοσχέδια τσιγάρα, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Exit mobile version