ΚοινωνίαΑρχείο

Εξιχνίασαν 16 κλοπές σε καταστήματα και οχήματα στην Αργολίδα

Σημαντική επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου που εξιχνίασε, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, 11 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και απόπειρες κλοπών σε καταστήματα, καθώς και 5 κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 τσιγγάνων, ηλικίας από 16 έως 23 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμα έναν 18χρονο τσιγγάνο, ο οποίος κατηγορείται για απλή συνέργεια σε απόπειρα διακεκριμένων κλοπών.  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφαιρούσαν οχήματα και κινούμενοι με αυτά, διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε καταστήματα, όπου αφαιρούσαν χρήματα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 21.4.2014 έως και την 22.9.2014, αφαίρεσαν συνολικά 5 οχήματα, και διέπραξαν 7 διαρρήξεις-κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών, σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Τα αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.