Αρχείο

Μεταφορά και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου σε Ασκληπιείο και Επίδαυρο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
& ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
&  ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
2ο ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Ε.Ε    
Έργα   x
Προμήθειες
Υπηρεσίες      
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Η σύμβαση αυτή καλύπτεται από τη Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (ΣΔΣ); ΝΑΙ

ΤΜΗΜΑ I:     ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ
Ι.1) Επωνυμία και Διεύθυνση τησ Αναθέτουσας Αρχής

Οργανισμός
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Υπόψη
2ου Τμήματος Κατασκευών Εγγειοβελτιωτικών Έργων

Διεύθυνση
 ΣΕΡΑΦΗ 60 & ΛΙΟΣΙΩΝ 210

Ταχυδρομικός Κώδικας
104 45

Τοποθεσία / Πόλη
ΑΘΗΝΑ

Χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνο
210.83.99.855, & 210.83.99.846,

Τηλεομοιοτυπία (Φαξ)
210.83.99.721

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail)
    [email protected]

Διεύθυνση Internet (URL)
 

I.2) Διεύθυνση Για Πρόσθετες Πληροφορίες:                       
Όπως στο I.1                                                             
I.3) Διεύθυνση για την Παροχή Εγγράφων:
Όπως στο I.1  
I.4) Διεύθυνση Για την Αποστολή Των Προσφορών και των Αιτήσεων Συμμετοχής:
Σεράφη 60 & Λιοσίων 210 Τ.Κ. 104 45 – Αθήνα – Ελλάδα
I.5) Είδος τησ Αναθέτουσας Αρχής*:
Κεντρική διοίκηση                                                                                                  

ΤΜΗΜΑ ΙΙ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΙΙ.1) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΙΙ.1.1) Είδος σύμβασης έργου
Κατασκευή
ΙΙ.1.4) Πρόκειται περί συμβάσεως – πλαίσιο ;*
ΟΧΙ                
 
ΙΙ.1.5) Ονομασία της σύμβασης από την αναθέτουσα αρχή*
 
«Κατασκευή έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Ανάβαλου στους Δήμους Ασκληπειού και Επιδαύρου»
 
ΙΙ.1.6) Περιγραφή / αντικείμενο της σύμβασης       
Η σχετική εργολαβία έχει ως αντικείμενο συνοπτικά τις εξής εργασίες :
Αντικείμενο της εργολαβίας  είναι τα έργα μεταφοράς νερού που απαιτούνται για την κάλυψη αρδευτικών αναγκών καλλιεργούμενων περιοχών του Δήμου Επιδαύρου, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα άρδευσης. Προβλέπεται να εξυπηρετηθούν εκτάσεις που ανήκουν στις κτηματικές περιοχές Αγ. Δημητρίου (Μετοχίου), Αρκαδικού, Ασκληπιείου (Λυγουριού), Δήμαινας, Παλαιάς και Νέας Επιδαύρου, συνολικής μικτής επιφάνειας 27.300 περίπου στρεμμάτων, με καθαρά αρδευόμενη γεωργική γη 20.450 στρεμμάτων. Η υδροδότηση του έργου προβλέπεται να γίνει από την υφιστάμενη διώρυγα του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου, από την οποία διατίθεται παροχή 2.500 m3/ώρα. Το νερό αντλείται από το επίπεδο της διώρυγας Αναβάλου (υψόμετρο +15 περίπου) μέχρι την περιοχή του Μετοχίου, όπου βρίσκεται και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής (υψόμετρο +400). Στη συνέχεια, με αγωγούς βαρύτητας, το νερό διατρέχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής μελέτης για να καταλήξει σε ύψωμα νοτίως της Δήμαινας, σε υψόμετρο +275 m. Το έργο έχει συνολικό μήκος είναι 31,9 km και αποτελείται από 13,1 km καταθλιπτικών αγωγών διαμέτρου DN800 mm και 18,8 km αγωγών βαρύτητας με διαμέτρους DN600 και DN500 mm.Η ανύψωση του νερού γίνεται με τρία αντλιοστάσια παροχής 2.500 m3/h και συνολικού μανομετρικού ύψους 445 m. Για την εξυπηρέτηση των δικτύων των επί μέρους εκτάσεων κατασκευάζονται τρεις δεξαμενές ημερήσιας εξίσωσης, συνολικού καθαρού απoθηκευτικού όγκου 15.000 m3.
 
ΙΙ.1.7) Τόπος εκτέλεσης των εργασιών.
  ΔΗΜΟΙ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

ΙΙ.1.8) Ονοματολογία
ΙΙ.1.8.1) Ταξινόμηση κατά CPV ( Κοινό λεξιλόγιο για τις δημόσιες συμβάσεις ) *
45.23.21.21
ΙΙ.1.8.2) Άλλη σχετική ονοματολογία (NACE) : 
NACE  502.4
ΙΙ.1.9) Διαχωρισμός σε τμήματα
ΟΧΙ
Επιτρέπεται να υποβληθούν προσφορές για:      όλα τα τμήματα
ΙΙ.1.10) Θα ληφθούν υπόψη εναλλακτικές προσφορές ;
ΟΧΙ
ΙΙ.2)  ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ Η ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΙΙ.2.1) Συνολική ποσότητα η μέγεθος ( συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων και των δικαιωμάτων προαίρεσης )
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 25.330.102,27  εργασίες με τα απρόβλεπτα (χωρίς εκτίμηση αναθεώρησης 569.897,73 € και Φ.Π.Α 23% 5.957.000,00 ) και διαμορφώνεται σε 31.857.000,00(με αναθεώρηση και Φ.Π.Α.)

ΙΙ.2.2) Δικαιώματα προαίρεσης. Περιγραφή και ένδειξη του χρόνο κατά τον οποίο μπορούν
να ασκηθούν.
Δεν  υπάρχουν
 

ΙΙ.3) ΔΙΑΡΚΕΙΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Περίοδος σε μήνες : 24 (είκοσι τέσσερις) από την σχετική εντολή της Προϊσταμένης Αρχής.
 

ΤΜΗΜΑ ΙΙΙ:  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

 

ΙΙΙ.1)  ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
ΙΙΙ.1.1) Παροχή ασφάλειας και εγγυήσεις που απαιτούνται
Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής ύψους 518.000,00 που θα ισχύει τουλάχιστον για διάστημα εννέα (9) μηνών και 30 ημερών  από την ημερομηνία δημοπράτησης και θα απευθύνεται στη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων .
ΙΙΙ.1.2) Κυριότεροι όροι χρηματοδότησης και πληρωμής η / και αναφορά στις  εφαρμοζόμενες διατάξεις
Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάρ. έργου ΣΑΕ 081/8 ΜΕ Κ.Α. 2009ΣΕ08180008),  συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στα πλαίσια του Π.Α.Α. 2007-2013 από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α/24-8-93) καθώς και της κράτησης ύψους 0,10 % υπέρ των λειτουργικών αναγκών της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ 3 του Ν 4013/2011, ως ισχύει σήμερα. 
 
Τα γενικά έξοδα, όφελος κ.λ.π. του Αναδόχου και οι επιβαρύνσεις από φόρους, δασμούς κ.λ.π. καθορίζονται στο αντίστοιχο άρθρο της Ε.Σ.Υ. Ο Φ.Π.Α. βαρύνει τον Κύριο του Έργου.
 
Οι πληρωμές θα γίνονται σύμφωνα με το άρθρο 53 του ΚΔΕ και (ενδεχομένως) το αντίστοιχο άρθρο της Ε.Σ.Υ. Η πληρωμή του εργολαβικού τιμήματος θα γίνεται σε EURO.
Προκαταβολή θα χορηγηθεί.
ΙΙΙ.1.3) Νομική μορφή που πρέπει να έχει ο όμιλος εργοληπτών, στον οποίο θα ανατεθεί η σύμβαση
Η κοινοπραξία εργοληπτών , εφόσον της ανατεθεί το έργο, δεν απαιτείται να περιβληθεί ιδιαίτερης νομικής μορφής
ΙΙΙ.2)  ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΙΙΙ.2.1) Πληροφορίες σχετικά με την προσωπική κατάσταση των εργοληπτών και
αναγκαίες διατυπώσεις για την αξιολόγηση των ελαχίστων οικονομικών,   χρηματοπιστωτικών και τεχνικών ικανοτήτων τους
Σε ότι αφορά την προσωπική κατάσταση των εργοληπτών, πρέπει να μη συντρέχουν οι περιπτώσεις αποκλεισμού συμμετοχής του άρθρου 24 της οδηγίας 93/37/ΕΟΚ όπως ισχύει με την Οδηγία 2004/18/ΕΚ ή του άρθρου 24 του ΠΔ 334/2000 ( πτώχευση εκκαθάριση, επαγγελματικό αδίκημα, καταβολή εισφορών και φόρων κ.λ.π.)
 
ΙΙΙ.2.1.1) Νομικό καθεστώς – απαιτούμενα αποδεικτικά
Κάθε εργολήπτης που επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, πρέπει να αποδείξει την εγγραφή του στο επαγγελματικό μητρώο της χώρας εγκατάστασης, όπως καθορίζεται στο άρθρο 25 της οδηγίας 93/37/Ε.Ο.Κ. όπως αντικαταστάθηκε με την 2004/18/ΕΚ όπως  (άρθρο 25 του Π.Δ. 334/2000) ή σε περίπτωση όπου δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, να αποδείξει την τήρηση των διατάξεων του άρθρου 29 της οδηγίας 93/37/Ε.Ο.Κ., όπως ισχύει σήμερα σύμφωνα με την οδηγία 2004/18/ΕΚ (ή του άρθρου 29 του Π.Δ. 334/2000 όπως ισχύει μετά την τροποποίηση του από το Π.Δ. 336/2002).
 
ΙΙΙ.2.1.1.α) Για ελληνικές εργοληπτικές επιχειρήσεις (Ε.Ε.)
α1. Ελληνικές Εργοληπτικές Επιχειρήσεις, εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Ε.Π)  που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην  5η τάξη και άνω για έργα κατηγορίας Υδραυλικών ανεξαρτήτως έδρας  και συγχρόνως εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε.   4ης τάξης και άνω για έργα κατηγορίας Η-Μ ανεξαρτήτως έδρας.    
α2. Ελληνικές Εργοληπτικές Επιχειρήσεις, εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Ε.Π)  που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 4η  τάξη και άνω  για έργα κατηγορίας Υδραυλικών ανεξαρτήτως έδρας  και συγχρόνως εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε.  5ης τάξης και άνω για έργα κατηγορίας Η-Μ ανεξαρτήτως έδρας.
β. Προέρχονται από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π., είτε
γ. Προέρχονται από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
δ. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ν. 3669/08 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199,παρ.2γ. περ. ββ) του Ν.4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας
 
ΙΙΙ.2.1.1.β)    Για αλλοδαπές Ε.Ε.
Εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων προερχόμενες από κράτη-μέλη της Ε.Ε., του Ε.Ο.Χ. και από χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει την «Συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις», καθώς και από χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει συμφωνίες σύνδεσης ή διμερείς συμφωνίες με την Ε.Ε., εγγεγραμμένες στους επίσημους καταλόγους αναγνωρισμένων εργοληπτών των χωρών τους για αντίστοιχη κατηγορία και δυναμικότητα και που στο σύνολό τους θα καλύπτουν τις κατηγορίες και δυναμικότητα του υπόψη έργου, είτε προερχόμενες από χώρα όπου δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον έχουν εκτελέσει παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) έργα με το δημοπρατούμενο και πληρούν τις ίδιες τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις με τις Εργοληπτικές Επιχειρήσεις αντίστοιχης κατηγορίας και δυναμικότητας του υπόψη έργου.   
 
 ΙΙΙ.2.1.1.γ) Για Κοινοπραξίες
Κοινοπραξίες, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μεταξύ των επιχειρήσεων της παραγρ.ΙΙΙ.2.1.1.α,και ΙΙΙ.2.1.1.β.
 
ΙΙΙ.2.1.2) Οικονομική και χρηματοπιστωτική ικανότητα –  απαιτούμενα αποδεικτικά

  • Να διαθέτει κατάλληλη χρηματοδοτική και οικονομική ικανότητα η οποία να αποδεικνύεται κατά τα άρθρο 26 της οδηγίας 93/37/ΕΟΚ όπως αυτή  αντικαταστάθηκε με την οδηγία 2004/18/ΕΚ ή το άρθρο 26 του Π.Δ. 334/2000. Σε περίπτωση κοινοπραξίας, η χρηματοδοτική ικανότητα πρέπει να διατίθεται από το κοινοπρακτικό σχήμα αθροιστικώς .

 
Επαρκής θεωρείται η δανειοληπτική  ικανότητα όταν ανέρχεται σε ποσοστό 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς Φ.Π.Α.).
Τα δικαιολογητικά χρηματοδοτικής και οικονομικής ικανότητας ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 26 του Π.Δ. 334/2000, σύμφωνα δε με την παράγραφο 5 της εγκυκλίου 33 του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Δ17α/02/137/ΦΝ437/24-12-2004), θα συμπληρώνονται μόνο για τη νομιμοποίηση της συμμετοχής των αλλοδαπών επιχειρήσεων οι οποίες δεν είναι εγγεγραμμένες σε επαγγελματικό μητρώο της χώρας προέλευσης τους.
ΙΙΙ.2.1.3) Τεχνική ικανότητα –  απαιτούμενα αποδεικτικά
1.  να έχει εμπειρία αντίστοιχη με τις καλούμενες τάξεις του ΜΕΕΠ της  παραγράφου  ΙΙΙ 2.1. A)
2. να διαθέτει τη στελέχωση που απαιτείται για την κατάταξη Ε.Ε. στις καλούμενες τάξεις του  ΜΕΕΠ της  παραγράφου  ΙΙΙ 2.1.A.α)
3. να διαθέτει τα απαιτούμενα μέσα και τον απαιτούμενο μηχανικό εξοπλισμό για την εκτέλεση   του δημοπρατούμενου έργου 
Η τεχνική ικανότητα θα συναχθεί από τα παρακάτω αποδεικτικά, σύμφωνα με το άρθρο 27 της οδηγίας 93/37/Ε.Ο.Κ όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την οδηγία 2004/18/ΕΚ. (Αφορούν τις αλλοδαπές Ε.Ε.)
α. Τίτλοι σπουδών και επαγγελματικά προσόντα των στελεχών της Επιχείρησης και ιδίως των υπευθύνων για την εκτέλεση των έργων, βιογραφικά σημειώματα καθώς και την θέση που κατέχουν στο οργανόγραμμα της επιχείρησης.
β. Κατάλογο των εκτελεσθέντων, με την επωνυμία της επιχείρησης, έργων κατά την τελευταία πενταετία, συνοδευόμενο από πιστοποιητικά καλής εκτέλεσης των πιο σημαντικών έργων.
Τα πιστοποιητικά αυτά πρέπει να αναφέρουν τη δαπάνη, το χρόνο και τον τόπο εκτέλεσης των έργων και να προσδιορίζουν αν τα έργα έχουν εκτελεσθεί σύμφωνα προς τους κανόνες της τεχνικής, αν περαιώθηκαν κανονικά και θα εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες που διηύθυναν ή διευθύνουν τα παραπάνω έργα. Αν κριθεί αναγκαίο μπορεί να ζητηθεί η απ’ ευθείας διαβίβαση των πιστοποιητικών αυτών στη Δημοπρατούσα αρχή από την αρμόδια αρχή που τα εξέδωσε.
     Εφόσον τα έργα αυτά εκτελέσθηκαν από κοινοπραξίες, για τον υπολογισμό της δαπάνης των εκτελεσθεισών εργασιών, θα λαμβάνεται υπόψη η αναλογία της δαπάνης του έργου σε κάθε κοινοπρακτούν μέλος. Εφόσον η εκτέλεση των έργων εκτείνεται πέραν της  πενταετίας θα υπολογίζεται κατ’ εκτίμηση το μέρος που αντιστοιχεί στην πενταετία  κατ’ αναλογία προς την συνολική διάρκεια εκτέλεσης του έργου.
γ. Υπεύθυνη Δήλωση συνοδευόμενη από πίνακα για τα τεχνικά μέσα και τον ιδιόκτητο μηχανικό και τεχνικό εξοπλισμό που έχει στη διάθεσή της η Εργοληπτική Επιχείρηση για την εκτέλεση των έργων, ποια από αυτά θα διαθέσει για την εκτέλεση του δημοπρατούμενου έργου και ποιο μη ιδιόκτητο εξοπλισμό θα χρησιμοποιήσει για το υπόψη έργο.
δ. Υπεύθυνη Δήλωση για το μέσο ετήσιο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό και για τον αριθμό των στελεχών της Επιχείρησης κατά την τελευταία τριετία.
ε. Υπεύθυνη Δήλωση για το τεχνικό προσωπικό ή τις τεχνικές υπηρεσίες που θα διαθέσει ο Εργολήπτης για την εκτέλεση του έργου, ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι στην Επιχείρηση (συνοδευόμενη με αντίστοιχο πίνακα).
Τα δικαιολογητικά τεχνικής ικανότητας ορίζονται σύμφωνα με το άρθρο 27 του Π.Δ.334/2000 ,  σύμφωνα δε με την παράγραφο (5) της εγκυκλίου 33 του ΥΠ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.  (Δ17α/02/137/ΦΝ437/24-12-2004 ) , θα συμπληρώνονται  μόνο για τη νομιμοποίηση  της συμμετοχής των αλλοδαπών επιχειρήσεων οι οποίες δεν είναι εγγεγραμμένες σε επαγγελματικό μητρώο της χώρας προέλευσης τους.
 
ΤΜΗΜΑ ΙV:  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΙV.1)  ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ
Ανοικτή                     
ΙV.1.3.1) Προκήρυξη προκαταρκτικής ενημέρωσης
Δεν έχει δημοσιευθεί              
ΙV.1.3.2) Άλλες προηγούμενες δημοσιεύσεις
Δεν υπάρχουν           
ΙV.2)  ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ
Α) Χαμηλότερη τιμή
Για την ανάδειξη Αναδόχου κριτήριο ανάθεσης αποτελεί η χαμηλότερη τιμή (οικονομική προσφορά) όπως αυτή θα προκύψει μετά την οικονομική αξιολόγηση των προσφορών ύστερα από την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων  του Ν. 3263/2004 και του Ν.3669/2008 και των σχετικών αποφάσεων που τον συνοδεύουν.
ΙV.3)  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΙV.3.2) Συμβατικά τεύχη και συμπληρωματικά έγγραφα – τρόπος απόκτησης
(α) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  το έντυπο Οικονομικής Προσφοράς , που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους , και τα τεύχη δημοπράτησης τα οποία διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή (1 CD) , από την Δ/νση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , οδός Λιοσίων 210 & Σεράφη 60 , Τ.Κ. 104 45 ΑΘΗΝΑ  GR.  Πληροφορίες  κα Π. Μπελεμέζη  κα Μ. Δέλη,  τηλ.: 210 83 99 885 & 210-8399846 αντίστοιχα ( 4ος όροφος) και ώρες 10:00 με 13:00.
Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους από την αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό, εφόσον ζητηθούν τουλάχιστον έξι ( 6 ) ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Δημοπρασίας, δηλαδή μέχρι και  14 – 01 –  2014   ημέρα Tετάρτη.
 Για την παραλαβή των τευχών οι ενδιαφερόμενοι , τα παραλαμβάνουν με την  επίδειξη αντιγράφου του εργολαβικού τους πτυχίου και αφού προσκομίσουν απλή έγγραφη εξουσιοδότηση , και αφού καταβάλλουν την δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε     10 €.
 (β) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ακόμα, τηρουμένης της ανωτέρω προθεσμίας, να λάβουν γνώση των υπόλοιπων στοιχείων και υπαρχουσών μελετών, ερευνών κ.λ.π., στα γραφεία της αρχής που διεξάγει το διαγωνισμό κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
 Οι αλλοδαποί υποψήφιοι από τα κράτη –μέλη της Ε.Ε., του Ε.Ο.Χ και τα κράτη  που έχουν κυρώσει τη σύμβαση του Π.Ο.Ε. για τις δημόσιες συμβάσεις μπορούν να παραλάβουν τα παραπάνω στοιχεία και ταχυδρομικά, εφόσον τα ζητήσουν έγκαιρα και εμβάσουν, κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία που διεξάγει το διαγωνισμό, πέραν της αναφερομένης στην παράγραφο (α) δαπάνης ,  ήτοι 20, και τη δαπάνη της ταχυδρομικής αποστολής τους. Η υπηρεσία αποστέλλει τα ζητηθέντα στοιχεία μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων ή ιδιωτικών εταιρειών μεταφοράς αλληλογραφίας και χωρίς να φέρει ευθύνη για την έγκαιρη άφιξη τους στον ενδιαφερόμενο.
ΙV.3.3) Προθεσμία για παραλαβή των προσφορών η των αιτήσεων συμμετοχής :
14 – 01 –  2014  ημέρα   Τετάρτη  Ώρα :  13: 00 π.μ.
IV.3.5) Γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην προσφορά ή στην αίτηση συμμετοχής
EL
ΙV.3.6) Ελάχιστη απαιτούμενη χρονική διάρκεια ισχύος της προσφοράς
Μέχρι   270    ημέρες   από την αναφερόμενη προθεσμία παραλαβής προσφορών
ΙV.3.7) Όροι για το άνοιγμα των προσφορών
ΙV.3.7.1) Πρόσωπα που επιτρέπεται να παρευρίσκονται κατά το άνοιγμα των προσφορών
Οι νόμιμοι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών επιχειρήσεων.     
ΙV.3.7.2) Ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού
Ημερομηνία :   20  Ιανουαρίου  2014,  ημέρα  Τρίτη     Ώρα: 10.00 π.μ.
Τόπος :  Όπως   στο  Ι.1            
ΤΜΗΜΑ V:  ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
V.1)  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ;
ΟΧΙ
V.3) ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΡΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.  ;
ΝΑΙ   
VI.4)   Λοιπές  Πληροφορίες (κατά περίπτωση)
VI.5)   Ημερομηνια Αποστολησ τησ Παρουσασ  Προκηρυξησ στην ε.ε.:  28/11/2014
 
Αθήνα,  28- 11- 2014
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
α.α.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΡΑΣΑΧΙΝΙΔΗΣ