ΚοινωνίαΑρχείο

Το Άργος στηρίζει τους πρόσφυγες στο Κομπάνι

Μπροστά στην εικόνα των προσφύγων και της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η εμπόλεμη κατάσταση στο Κομπάνι της Συρίας, στην ευρύτερη περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής και φαρμάκων στο Άργος. Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, από τις 10 έως τις 2, στο θεατράκι της πλατείας Αγίου Πέτρου. Την κίνηση έχει αναλάβει η “Πρωτοβουλία πολιτών για το Κομπάνι” και οι: ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», «Αλληλεγγύη για Όλους», ΚΕΘΕΑ, Συντονιστικό κοινωνικών Ιατρείων – Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και ΑΔΕΔΥ.

Μπορείτε να προσφέρετε:
• Τρόφιμα (όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, ζάχαρη, παιδικό γάλα και κρέμα σε σκόνη)
• Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
• Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα, τραυματολογικό υλικό όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς)

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία πολιτών για το Κομπάνι:

“Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, αποφασίσαμε να σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης.
Η ανθρωπιστική βοήθεια αφορά στους πρόσφυγες του ηρωικού Κομπάνι που περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν”.