ΚοινωνίαΑρχείο

Αίσχος και ντροπή στα Φιλιατρά! Ψυχικά ασθενείς ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες!

Η κοινωνική πρόνοια και κρατική μέριμνα στην Ελλάδα μάλλον δεν υφίσταται πλέον ούτε σαν έννοια. Αλλιώς πως μπορεί να εξηγηθεί η εικόνα που επικρατεί στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης στα Φιλιατρά

Άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, παρέα με τις μύγες και τα σκατά! Το Ελληνικό Κράτος αποφάσισε να τους τιμωρήσει, πιθανώς επειδή πρόκειται για ανθρώπους με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Όχι μόνο αυτούς αλλά και τους λιγοστούς υπαλλήλους του ΚΕΦΙΑΦ που διακυνδινεύουν καθημερινά τη ζωή τους, για να τα φέρουν βόλτα με την απόλυτη ξεφτίλα που επικρατεί εκεί μέσα.

Το σκηνικό της ντροπής στο παρατημένο και ξεχασμένο από όλους κέντρο νοσηλείας, καταγράφθηκε από την κάμερα του καναλιού Σταρ. Οι 30 «αποθηκευμένες ψυχές» που ζουν εκεί μέσα, έχουν χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο και δεν νιώθουν ούτε τις μύγες που περπατούν πάνω τους την ώρα που τρώνε. 

Το προσωπικό ελάχιστο και οι συνθήκες διαβίωσης τριτοκοσμικές. Όλες οι τουαλέτες είναι βουλωμένες και δεν υπάρχουν καζανάκια! Πάνω στα κρεβάτια των ασθενών κοιμούνται γάτες και παντού υπάρχουν μύγες.

Όλα αυτά δεν συμβαίνουν στην Ουγκάντα αλλά στην “Ευρωπαϊκή” Ελλάδα του 2014…   

Δείτε το βίντεο από το Σταρ: