Ο Καχριμάνης καταρρίπτει τα περί ρουσφετολογικού απολογισμού
Ο απολογισμός και ισολογισμός του 2013 , κυριάρχησαν στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων. Στην ειδική συνεδρίαση, της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014 , στην οποία συζητήθηκε ο απολογισμός και ισολογισμός 2013 ο οποίος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος στην εισήγησή του ισχυρίστηκε ότι παρά τις μνημονιακές περικοπές ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση. Ειδικότερα ο κ. Κωστούρος μίλησε για τα έργα αλλά και τις οφειλές τρίτων προς το Δήμο ύψους 4εκ. ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε στις δυσκολίες να μπουν στο Ταμείο του Δήμου οι ανείσπρακτες οφειλές τρίτων παρά τα αναγκαία σκληρά μετρά τα οποία έχουν ληφθεί, επειδή στην πλειοψηφία τους αφορούν οφειλές από επιχειρήσεις που έχουν κλείσει ή οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Ναυπλιέων αμφισβήτησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίοι καταψήφισαν τον απολογισμό και άσκησαν κριτική στη Δημοτική αρχή για ολιγωρία και μη επιβολή μέτρων για την είσπραξη των οφειλών χαρακτηρίζοντας τον απολογισμό ως «ρουσφετολογικό».
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Καχριμάνης, καταρρίπτει τα περί «ρουσφετολογικού απολογισμού», ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε: «γίναμε μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση τα θέματα αυτά. Στην τοποθέτησή του ο κύριος Γραμματικόπουλος αφού ‘άκουσε’ τον ορκωτό ελεγκτή να διαβάζει την έκθεση ελέγχου παρουσιάζοντας λεπτομερέστατα την εικόνα του δήμου για την δεδομένη στιγμή (δηλ. το 2013) επειδή μάλλον είχε ήδη αποφασίσει σε τι θα αναφερθεί ανεξαρτήτως της έκθεσης ελέγχου, μίλησε για ‘ρουσφετολογικό προϋπολογισμό’, έκανε λόγο για ‘παράβαση καθήκοντος’ και ορθώνοντας κορώνες περί ανείσπρακτων οφειλών των δημοτών, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες δεν έπραξαν όσα έπρεπε για να εισπραχθούν οι οφειλές. Στην προσπάθειά του να επαναφέρει με τον τρόπο αυτό προεκλογικές συνωμοσίες, τελικά καταλάβαμε ότι το μόνο που αναζητούσε ήταν ένα ακόμη άλλοθι.
Φυσικά μετά από κάτι αρνητικό εμφάνιζε και ένα θετικό στην προσπάθεια να τονώσει έτσι την «αμερόληπτη» στάση του.
Έτσι στο τέλος της τοποθέτησης του καταψήφισε τον απολογισμό έτους 2013.
Στην συνέχεια και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η αφοπλιστική τοποθέτηση του κου Κοκκινόπουλου λέγοντας μας ‘με καλύπτει απόλυτα η τοποθέτηση του κου Γραμματικόπουλου’».
Απαντώντας στα περί «ρουσφετολογικού απολογισμού», ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε με έμφαση: «Η δική μου ένσταση σε όσα καταλόγισε η αντιπολίτευση έχει να κάνει με πραγματικά στοιχεία και τα απαριθμώ:
α) Πώς είναι δυνατόν να είναι ρουσφετολογικός ένας απολογισμός που εμφανίζει άνοδο- έστω και μικρή -στα τακτικά έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά; (4.364.061,25 με 4.270.216,81)
β) Πώς είναι δυνατόν να είναι ρουσφετολογικός ένας απολογισμός που εμφανίζει μείωση δαπανών περίπου 1.700.000,00 για το έτος 2013 (17.674.804,07) σε σχέση με το 2012 (19.442.158,61);
γ) Πώς είναι δυνατόν να είναι ρουσφετολογικός ένας απολογισμός που το 2013 εισέπραξε από τα τακτικά του έσοδα το 80% και πλέον των βεβαιωμένων} Τελικά βεβαιωθέντα 2013 (11.976.682,30) και εισπραχθέντα (11.726.045,55)
δ) Όσον αφορά τα ανείσπρακτα και τη μικροπολιτική «συναλλαγή», για τα οποία η αντιπολίτευση κάνει λόγο, θα έπρεπε να είχαν κατά νου ότι απ’ αυτά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος αφορά οφειλές ετών πριν το 2013, οφειλές που με πάρα πολύ μεγάλο κόπο, πολλή προσπάθεια και δουλειά οι υπηρεσίες του δήμου έκαναν υπέρβαση καθήκοντος και κατάφεραν να τα βεβαιώσουν και να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο. Τώρα πως νοείται να βεβαιώνεις οφειλές και να κάνεις ρουσφέτια εγώ αδυνατώ να το συλλάβω και να το απαντήσω.
ε) Τα αποτελέσματα χρήσης του 2013 σε σχέση με το 2012 παρουσιάζουν μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα με αυτή που καταψήφισε η αντιπολίτευση. Το 2012 η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 111.256,12 ενώ το 2013 η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1.518.305,25 .
Η κορύφωση όμως της ένστασής μου αλλά και της απορίας μου έχει να κάνει κυρίως με την αρχική μου τοποθέτηση όσον αφορά την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα θέματα, αδυνατώντας να καταλάβω πώς καταψηφίζεις τον απολογισμό και υπερψηφίζεις τον ισολογισμό».